De mooiste inspiratie voor een kleine werkplek!

Als je net als mij (deels) thuis werkt of studeert dan heb je niet altijd de luxe van een grote werkplek. Zelf is mijn werkplek onderdeel van mijn slaapkamer en daarom niet echt groot. Om toch goed te kunnen werken (of studeren) heb ik de mooiste inspiratie voor een kleine werkplek bij elkaar gezocht. Zo maak ook jij van je werkplek een mooie plek waar je graag even gaat zitten en waar je je volledig kunt concentreren op je werk!

Het is best handig om een aparte plek in huis te hebben waar je je even terug kunt trekken om je volledig te kunnen focussen op je werk. Of dit werk nu voor je baan is, voor je studie of misschien voor iets anders, een inspiratievolle plek om even naar toe te gaan is voor mij echt een must. Daarom heb ik een aantal tips verzameld om een mooie inspiratievolle maar kleine werkplek te realiseren met een klein budget.

Kleine werkplek omtoveren tot een inspiratievolle ruimte
mooie herfst huid

In plaats van met je laptop op de bank of aan de eettafel te zitten, gaan we een kleine werkplek maken in een ruimte waar jij je even terug kunt trekken. Met de volgende tips zorg je voor een inspiratievolle ruimte waar je je perfect kunt concentreren op je werk.

Een kleine ruimte omtoveren hoeft niet altijd lastig om veel werk te zijn. Omdat mijn eigen werkplek in mijn slaapkamer is heb ik wel een apart gedeelte gemaakt waar ik met volle concentratie kan werken aan mijn blog. Omdat ik rust wil en deze kleine ruimte niet al te klein te laten lijken heb ik lichte kleuren in mijn kamer. Zo koos ik voor witte balken (die maken de ruimte gelijk een stuk groter) en voor zilver behang die voor licht in de ruimte zorgt. Ook mijn bureau is wit, zonder gekke printjes zodat dit én groter lijkt én voor rust zorgt. Praktisch al mijn meubels zijn wit.

Accessoires en kleine essentials geven de ruimte sfeer. Omdat je door de kleuren (zoals ik hierboven schreef) al gezorgd hebt voor de nodige rust, is het nu de taak om sfeer in de ruimte aan te brengen. Om mijn kamer nou niet heel steriel te laten lijken door de lichte kleuren gebruik ik wel kleur in mijn accessoires. Dit doe ik bijvoorbeeld door een mooi vloerkleed, kaarsen, of gekleurde fotolijstjes met een leuke quote. Essentials hoeven niet altijd alleen maar praktisch te zijn, maar zijn bij een kleine werkplek wel een must.

Kleine werkplek inrichten?


Omdat je waarschijnlijk maar een kleine ruimte hebt, je bureau er al in staat (of een tafel waaraan je werkt) met een fijne stoel blijft er niet veel extra ruimte meer over. Maar waar laat je al die pennen, notitieboekjes, boeken en andere essentials die je nodig hebt bij je werkplek? Zelfs gebruik ik de goodiebox dozen als kleine opbergdoosjes om kleine spullen in te bewaren. Zo is washi tape, stickers, pennen en andere kleine essentials ideaal om hierin te bewaren. Maar ook de 2 lades onder mijn bureau zijn super praktisch wat betreft opbergruimte. Dat is dus zeker een tip bij het aanschaffen van een bureau!

Laat ik in de zomer mijn bureau zo leeg mogelijk, vind ik het in de herfst en winter fijn om wat kaarsjes te branden op mijn bureau op een leuk decoratiestuk. Dit geeft de nodige sfeer, helpt mij ontspannen en concentreren en geeft mij de nodige inspiratie voor het bloggen.
Stel dat je nu geen ruimte meer in de kamer hebt, kun je altijd nog plankjes aan de muur hangen om wat spulletjes op op te bergen, naast wanddecoratie gelijk opbergruimte!

Maar misschien wel het belangrijkste, maak een plek waar jij je prettig voelt, waar jij je even wilt terugtrekken. Of dit nu een ruimte is met felle kleuren, pasteltinten, witte kleuren, het kan allemaal. Maak een plek die bij jou past!

Heb jij een kleine werkplek? Of heb je juist een grote werkplek?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “De mooiste inspiratie voor een kleine werkplek!

  1. Fijne tips. Ik kan in principe ook prima vanaf de bank werken als dat moet. Al is een werkplaats (klein of groot, maakt mij niet uit) wel het fijnste. Heb je minste last van afleiding. Zou het in ieder geval heel minimalistisch en rustig houden

Comments are closed.