De mobiele telefoon zit met stroop vast aan onze handen

welke apps ik gebruik

We hebben tegenwoordig allemaal een mobiele telefoon. Zijn er zelfs zo gehecht aan dat we hem willen beschermen met telefoonhoesjes en hem altijd bij ons dragen. Geen moment offline zijn lijkt tegenwoordig helemaal normaal. Maar wat nou als je minder online bent en dat eigenlijk ook helemaal prima vind. Om toch een beetje bereikbaar te zijn heb je een simpele mobiele telefoon, eentje waar je mee kan bellen en smsen. Een nieuwe mobiel met de nodige technologie maar toch genoeg offline momenten creëren. Ja het kan!

Zelf ben ik echt niet zo gigantisch gehecht aan mijn mobiele telefoon. Maar er zonder mee van huis durf ik eigenlijk ook niet meer. Het is en blijft wel een verslaving, zo’n mobiele telefoon. En dat terwijl ik in het tijdperk ben opgegroeid zonder al die moderne snufjes. Kreeg mijn eerste mobiele telefoon toen ik 15 werd en naar de middelbare school ging dat een stuk fietsen was.

We hoeven niet altijd bereikbaar te zijn!

telefoonhoesje
Het is prettig als je even geen mobiele telefoon in je hand hebt. Even niet die druk van de hele dag bereikbaar moeten zijn voor iedereen! Steeds vaker neem ik momenten dat ik mijn mobiele telefoon gewoon helemaal uit zet. Wordt er niet alleen een stuk minder gestresst van, ik voel mezelf ook een stuk beter zonder die constante druk van overal van op te hoogte moeten zijn. Eerlijk gezegd zijn we wel een beetje doorgeslagen in het feit dat je 24 uur per dag beschikbaar moet zijn voor iedereen. Hadden ze 50 jaar geleden nog niet eens de hoop dat er ooit een mobiele telefoon zou zijn, konden ze ook zonder die technologie prima leven, kunnen we het ons nu niet meer wegdenken.
We hoeven niet altijd bereikbaar te zijn! Die keuze maken we nog altijd zelf.

Een mobiel met de nieuwste snufjes en voor minder stress


Er zijn zoveel mobiele telefoons tegenwoordig, dat je door de mobiele telefoons de mobiele telefoons niet meer ziet. Eerlijk zou ik niet weten welke apparaat ik moet kopen als die van mij het opgeeft. Voor iedereen die net zoveel moeite heeft met kiezen is er de website mobiel.nl. Je kunt zowel smartphones aanschaffen met als zonder abonnement, een sim-only als verschillende accessoires. De huawei p20 pro heeft maar liefst 3 camera’s op de achterkant, voor iedereen die alles wil blijven vastleggen. Met de grote accu hoef je ook niet bang te zijn voor een lege batterij, want je kunt wel tot 2 dagen genieten van alle mogelijkheden van dit toestel. Met een ingebouwde artifical intelligence blijft het energieverbruik zo efficiënt mogelijk. In een half uurtje heb je je mobiele telefoon voor 58% opgeladen. Daar doet mijn mobiele telefoon toch iets langer over. Door de snelheid van deze mobiele telefoon ben je veel minder lang bezig om alles te bekijken. Moet ik nog een aantal keren boos worden als voor de zoveelste keer de wifi uitvalt, kun je met de huawei p20 pro in veel minder tijd veel meer dingen doen. Scheelt je een boel stress (in mijn geval!)
Zit je nou toch niet te wachten op een mobiele telefoon, kun je altijd nog een dagje offline inplannen in je agenda. Doe ik ook wel eens en werkt perfect moet ik eerlijk toegeven!

Vraag aan jou: Wat voor soort mobiele telefoon heb jij?

 • Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf en/of merk.
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

9 thoughts on “De mobiele telefoon zit met stroop vast aan onze handen

  1. Herkenbaar, ik gebruik mijn mobiel ook veel voor mijn blog. Even snel een notitie maken of social media voor mn blog doen. Maar merk dat als ik hem gewoon weg leg (uit het zicht) ik veel productiever ben en alles veel sneller en makkelijker gaat.

    1. Ja gek he! Het valt niet echt op dat je veel op je mobiel zit, totdat je erop gaat letten. Succes!

 1. Mooie post en zo waar! We zijn allemaal zó gehecht aan ons telefoon. Heel erg eigenlijk …

  1. Dankjewel! Ja erg he, pas als je er over na gaat denken valt het op dat we eigenlijk de hele dag door op de telefoon zit. En het valt ons normaal gesproken niet eens op!

 2. Ik ben ook niet zo gehecht aan mijn mobiel. Mijn eerste ‘mobiel’ (dumb phone) kreeg ik toen ik bijna 30 was, en ik gebruikte hem nauwelijks. Nu heb ik wel een smartphone, maar een slimmerd die mij te pakken krijgt op dat ding! Hij is hooguit handig als ik verdwaald ben en mensen mij de weg niet kunnen wijzen. Ik ben in de bus een van de weinigen die uit het raam kijkt ipv op het schermpje XD Trouwens, lol, ik kijk nog wel eens stiekem mee als iemand naast me zit en de hele weg op zijn/haar schermpje kijkt! Hilarisch vind ik dat! Ook wel een beetje stalkerig. En ik geef toe, ik doe het minder nu, omdat ik één keer meekeek met een gast die het nodig vond om in het openbaar, in de bus, een adult-filmpje te kijken :S Eurgh. Enge vent.

Comments are closed.