De meeste calorieën verbrand je met schoonmaken!

kosten nieuwe badkamer

Ik wist wel dat ik een goede baan te pakken had! Nee even zonder ongein, de meeste calorieën verbrand je met schoonmaken. Ben jij ook een fanatieke schoonmaker, dan kan het wel eens goed voor je uitpakken. Hoeveel calorieën je verbrand met welke huishoudklus vertel ik je dan ook graag. Vanaf nu geen tegenzin meer bij het bedden opmaken.

Laatste was ik wel eens benieuwd hoeveel calorieën ik aan het verbranden was bij het schoonmaken. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Wat ik toen zag maakte mij eigenlijk heel erg blij, niet dat ik perse wil afvallen ofzo maar ik heb wel een hele goede baan te pakken!

Goed nieuws voor schoonmaakfreaks!

Het goede nieuws is niet alleen dat je de meeste calorieën verbrand met schoonmaken, maar je huis wordt er ook weer helemaal spik en span van. En je zult verbaasd zijn van hoeveel calorieën je verbrand met een paar simpele schoonmaak handelingen. Het is natuurlijk wel verschillend per persoon hoeveel je verbrand (want ieder lichaam is natuurlijk anders), maar een kleine richtlijn kun je er wel aan uit lezen.

Het huis stofzuigen z’n 60 minuten: 250 calorieën (ja hier kom ik ook aan elke maandag en vrijdag!)
Badkamer schoonmaken: 350 calorieën
Bed opmaken: 120 calorieën
60 minuten dweilen: 300 calorieën (ja hier kom ik wel aan elke maandag en vrijdag!)
Tuinieren: 300 calorieën
Strijken z’n 30 minuten: 50 calorieën
Ramen zemen z’n 60 minuten : 300 calorieën
Auto wassen (zelf!): 200 calorieën

Deze aantallen zijn natuurlijk gemiddelden van een volwassen vrouw tussen de 65 en 70 kilo. Maar kunnen prima als richtlijn genomen worden.

Verbrand ik toch meer dan ik dacht!

Zo, dit wetende, weet ik dus ook meteen waarom ik op de maandag en vrijdag (wanneer ik dus vakantiehuisjes schoonmaak) altijd zoveel honger heb. Aan 2 boterhammen heb ik dan echt niet genoeg, zeker niet als ik meer dan 6 bedden moest opmaken.
Vanaf nu dus echt geen sportschool meer nodig! Ik denk dat ik toch al gauw op zo’n 1000 tot 1500 calorieën verbranden zit met 5 uurtjes schoonmaken per dag. En zeg zelf, af en toe voelt schoonmaken echt als een work-out.

Wis t jij dat je zoveel calorieën verbrand met deze simpele handelingen in huis?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “De meeste calorieën verbrand je met schoonmaken!

Comments are closed.