De makkelijkste kerst knutsels die je zelf kunt maken!

Kerst is het seizoen van gezelligheid, versieringen, en creatieve knutselprojecten. Het is de perfecte tijd om je innerlijke knutselaar naar boven te halen en je huis te versieren met zelfgemaakte kerstdecoraties. Het beste van alles is dat je geen mega creatief persoon hoeft te zijn om deze eenvoudige en leuke kerst knutsels te maken.

Kerstknutsels die je makkelijk zelf maakt

1. Papieren sneeuwvlokken
Papieren sneeuwvlokken zijn klassieke kerstdecoraties en ze zijn ongelooflijk eenvoudig te maken. Vouw een vierkant vel wit papier meerdere keren en knip voorzichtig kleine vormen uit de randen. Wanneer je het papier opent, heb je een prachtige sneeuwvlok om op te hangen.

2. Zoutdeeg ornamenten
Zoutdeeg is een geweldig materiaal voor het maken van kerstornamenten. Meng 2 kopjes bloem, 1 kopje zout en 1 kopje water om het deeg te maken. Rol het uit en snijd er kerstvormen uit met koekjesvormen. Bak ze af en schilder ze in vrolijke kleuren.

3. Kerstkaarten met handafdrukken
Maak persoonlijke kerstkaarten door handafdrukken van jezelf of je kinderen op witte kaarten te stempelen. Versier de handafdrukken met viltstiften om er rendieren, kerstbomen of sneeuwmannen van te maken.

4. Kerstkrans van rapieren borden
Neem een papieren bord en knip het midden eruit, zodat je een ring overhoudt. Versier de ring met verf, glitter, linten of wat je maar wilt. Dit maakt een eenvoudige maar mooie kerstkrans.

5. Geschilderde pijnappelappels
Verzamel pijnappels in verschillende maten en verf ze in feestelijke kleuren zoals rood, groen en goud. Voeg glitter toe voor extra schittering. Deze geschilderde pijnappels kunnen worden gebruikt als tafeldecoratie of om je kerstboom op te fleuren.

6. Kerststerren van rietjes
Knip plastic rietjes in korte stukjes en lijm ze samen in de vorm van een ster. Spuit ze in met glitterverf voor een sprankelend effect en hang ze op in je huis.

7. Papieren kerstballen
Maak eenvoudige kerstballen van gekleurd papier. Knip stroken papier en lijm ze samen tot een bal vorm. Voeg een lint toe om ze op te hangen.

8. Geschenk labels met handlettering
Voeg een persoonlijk tintje toe aan je kerstcadeaus door handgeschreven geschenk labels te maken. Gebruik eenvoudige handlettering technieken om de namen van de ontvangers prachtig te schrijven.

Deze eenvoudige kerst knutsels zijn geweldig om te maken met familie (ook met kinderen!) en vrienden, en ze voegen een persoonlijk en huiselijk tintje toe aan je kerstdecoraties. Dus, haal je knutselspullen tevoorschijn, zet wat kerstmuziek op en begin met knutselen. Je zult versteld staan van de prachtige resultaten die je kunt bereiken met een beetje creativiteit en plezier. Veel knutsel plezier gewenst!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.