De lekkerste warme dranken die je zelf kunt maken!

999 vragen aan jezelf

Zoals vele van jullie wel weten ben ik echt van de warme chocolademelk met slagroom. Kan het hele jaar door zo’n lekkere kop drinken! Maar welke warme dranken kun je nog meer zelf maken, zeker nu het steeds kouder wordt. De lekkerste warme dranken die je zelf kunt maken, opdrinken en echt heel erg van kunt genieten zette ik voor jou op een rij. En, ze zijn makkelijker en sneller klaar dan jij had gedacht! Voor welke ga jij?

Het maken van een lekker warm drankje voor het natte en koude weer is sneller gedaan dan je denkt. Met maar een paar ingrediënten (die wij hier eigenlijk altijd in huis hebben) zet je in een mum van tijd iets lekkers voor jezelf op tafel. Ga jij voor de klassieker, de romige en kruidige drank of kies je iets totaal anders en ga je voor wit? Wat je ook kiest, geniet ervan, je hebt het verdient!

De lekkerste warme drankjes maak je zelf!

999 vragen aan jezelf
Chai latte

Je kent het misschien wel, want ondertussen is het bijna overal te koop, de Chai latte! Dit warme drankje is namelijk Indiase thee, die zowel kruidig als romig is en echt een thee die je drinkt als het koud en nat is. Ik ben er dol op en varieer graag tussen de traditionele vanille variant als ook met chocolade. Beide zijn heerlijk en je kunt ze ook kopen in de supermarkten!

Warme chocolademelk met slagroom
Mijn absolute favoriet! Ik ben geboren om warme chocolademelk met slagroom te drinken. Echt, je kunt mij hier ’s nachts voor wakker maken! Anyway, ik maak mijn chocolademelk altijd zelf door een pannetje melk op het vuur warm te maken (niet te koken!) en hierbij ongeveer 2 a 3 eetlepels cacaopoeder door heen te mengen (yes, i know, ik houd van een sterke chocolade smaak!). Als dit is opgewarmd giet ik het in een grote beker, bedek ik het geheel met slagroom en soms trakteer ik mezelf op mini marshmallows, chocolade poeder of hagelslag. Het water loopt mij nu al uit de mond!

Hot snow white
Als je niet zo heel erg fan bent van gewone chocolademelk dan moet je zeker deze chocolademelk van witte chocolade eens proberen! In de Hot snow white mix je namelijk witte chocolade, vanille, kaneel en melk door elkaar en krijg je een heerlijk warm drankje. Dus ben jij (net als mij) een liefhebber van witte chocolade, probeer dan zeker eens dit drankje uit! Verhoudingen zijn eigenlijk niet op te noemen, ik doe echt alles op gevoel en door uit te proberen.
hot chocolate, warme chocolademelk met slagroom

Makkelijker dan je denkt!


Naast dat je natuurlijk heel simpel kant en klaar je ingrediënten kunt halen, kun je ook voor de chocolade stick gaan. Je kent ze vast wel, een stokje met daaraan een stuk chocolade die je kunt gebruiken om warme chocolademelk te maken. Wat ook erg tof is, is om hier een cadeau pakket mee te maken. Maak een pakket waarmee mensen zelf een warme drank kunnen maken!

Ideetjes voor cadeau pakketten:
– Chocolade stick, mooie (kerst) beker, mini marshmallows, melk, bus slagroom.
– Witte Chocolade stick, kaneel stokje, melk, bus slagroom, mooie beker, vanille aroma.
– Mooie beker, chocolade stick, leuk boek, iets om te snoepen.

En zo kan ik nog wel even door gaan met het bedenken van een leuk pakketje met een chocolade stick hierin verwerkt. Bij de bloggersbox van Vinking kreeg ik ook een chocolade stick en hiermee heb ik natuurlijk ook zelf de heerlijkste chocolademelk met slagroom gemaakt. Ben je benieuwd wat ik nog meer maakte met de producten uit de bloggersbox? Lees dit artikel terug, maar voor meer inspiratie kijk eens op deze site!

Voor welke warme drank ga jij?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “De lekkerste warme dranken die je zelf kunt maken!

Comments are closed.