De lekkerste restaurant pannenkoeken maak je zelf!

restaurant pannenkoeken

Je kent het vast wel. Je komt in een pannenkoeken restaurant en kunt niet kiezen welke pannenkoek je zou nemen. Het thuis namaken lukt al helemaal niet. Wacht, vanaf nu wel! Ik maakte namelijk zelf restaurant pannenkoeken die bijna net zo lekker smaken als in een restaurant! Hoe jij ze ook zelf kan maken laat ik je graag weten.

Pannenkoeken, ik ben ervan overtuigd dat iedereen ze kan maken. Maar of iedereen ze ook zo lekker kan maken als een pannenkoeken restaurant is een andere vraag. Omdat wij regelmatig pannenkoeken eten kwam ik op het idee om zelf de lekkerste restaurant pannenkoeken na te maken. Super simpel en ook jij kunt dit! Met dit recept en deze ingredienten maak jij de lekkerste pannenkoeken.

Basis recept pannenkoeken

restaurant pannenkoeken
Ingrediënten voor 2 a 3 personen:
– 250 gram bloem (het liefst zelf rijzend bakmeel)
– 500 ml melk
– 2 eieren (middelgroot)
– snufje zout
– boter om in te bakken

Nu weten de meeste mensen wel hoe ze gewone pannenkoeken moeten maken. Maar hoe maak je nou die lekkere pannenkoeken met ham, spek, ui, kaas, banaan, etc?

pannenkoeken
Hier een lijstje met de lekkerste restaurant pannenkoeken die jij ook makkelijk zelf thuis kunt maken.
Allereerst begin je met een goede lepel beslag in de pan, je zorgt ervoor dat het beslag goed verdeeld is in de pan en voegt vervolgens ingrediënten toe. Bijvoorbeeld deze ingrediënten:

1. Dunne appel schijfjes, kaneel en rozijnen
2. Ham reepjes, gebakken ui en kaas
3. Spek
4. Dunne plakken banaan met nutella
5. Ham, gebakken ui, champignons en salami
6. Roomkaas met bosvruchten
7. Ham, kaas
8. Warme kersen met slagroom
9. Stroopwafelstukjes en slagroom
10. Gebakken ui en champignons

Pannenkoeken, je kunt er eindeloos mee variëren. Ik ben ook onwijs fan van aardappelpannenkoekjes en appelpannenkoekjes.
Een hartige pannenkoek of een zoete pannenkoek, het maakt niet uit waar je voor kiest, als je er maar van geniet!
Als topping kun je nog stroop, suiker, chocoladesaus of honing gebruiken, maar enkel met de ingrediënten van hierboven heb je ook al een heerlijke pannenkoek!

Wat voor soort pannenkoek eet jij normaal gesproken? En wat doe je dan op de pannenkoek, stroop?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “De lekkerste restaurant pannenkoeken maak je zelf!

Comments are closed.