De lekkerste glutenvrije pannenkoeken!

Laatste probeerde ik eens om glutenvrije pannenkoeken te maken die ik ook echt lekker zou vinden. Vanwege gezondheidsredenen ben ik glutenvrij gaan eten in de hoop dat mijn buik wat rustiger wordt. Anyway, ik maakte de lekkerste glutenvrije pannenkoeken ooit en daarom deel ik heel graag dit recept zodat jij ze ook kunt maken, mocht je ook glutenvrij moeten eten.

Voor de glutenvrije pannenkoeken gebruik ik boekweitmeel, eerder probeerde ik maismeel en de glutenvrije zelfrijzend bakmeel van Albert Heijn eigen merk maar die vond ik niet lekker (daarbij stonk het beslag ook enorm!). Maar de boekweitmeel van het glutenvrije schap is wel erg lekker en ideaal voor pannenkoeken.

Glutenvrije pannenkoeken
glutenvrije pannenkoeken

Je kunt zowel zoete als hartige pannenkoeken maken met dit beslag. Zelf vind ik een plakje ham, wat ui en champignons echt heerlijk met boekweitmeel pannenkoeken! Maar ook de naturel met een beetje stroop of bruine suiker is een aanrader. Kies je voor een hartige pannenkoek, bak deze dan mee! Ook een tip; kaas!

Ingrediënten:
– 2 eieren
– 600 ml melk
– 200 tot 250 gram boekweitmeel
– wat boter om in te bakken

Bereidingswijze:
Mix alle ingrediënten tot je een klontjesvrij beslag hebt. Wat de boekweitmeel betreft is het even aanvoelen hoeveel je nodig hebt. Het beslag van de boekweitmeel is een stuk dunner dan je gewend bent van het normale pannenkoeken beslag. Schik hier niet van, het komt helemaal goed!

Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur. Tijdens het bakken moet het beslag in de pan eerst helemaal ‘verdwenen’ zijn en er kleine luchtbelletjes zijn ontstaan voordat je de pannenkoek moet omdraaien. Het beslag is goed voor zeker 10 pannenkoeken, afhankelijk van de grote van je koekenpan kun je er meer of minder bakken.

Heb jij wel eens glutenvrije pannenkoeken gemaakt met boekweitmeel?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “De lekkerste glutenvrije pannenkoeken!

Comments are closed.