De gunfactor?

vest ballon

Wie mij al langer volgt weet dat ik regelmatig persoonlijke artikelen schrijf. Het speelt al een tijdje in mijn hoofd om iets te schrijven over het zogenoemde gunfactor. Maar wat bedoel ik daar eigenlijk mee?

De blogwereld en misschien ook wel ergens het hele webshop wereldje draait om de gunfactor hebben. De ene heeft het automatisch de ander moet er keihard voor knokken.

Je hebt de gunfactor of je hebt het niet!

Kleine disclaimer vooraf, ik deel mijn mening dit is hoe ik het beleef en wat ik op merk.

Je hebt de gunfactor of jij het niet! Toen ik mijn blog begon in 2013 was het allemaal nog erg leuk en gezellig onder de bloggers en de volgers. Maar de afgelopen jaren Is er iets gebeurd, vraag me niet wat, maar het is allemaal een beetje gaan draaien om het hebben van de gunfactor. Maar wat bedoel ik daar eigenlijk mee? Nou het is niet meer zo dat anderen je vanzelfsprekend helpen, je iets gunnen, of eigenlijk alles wat je spontaan maakte. Je hoort erbij of je hoort er niet bij. Het begon op een moment behoorlijk te denken aan mijn basisschooltijd waarin ik er ook nooit bij hoorde, gepest werd en altijd het Buitenbeentje van de klas was, misschien wel heel letterlijk. Ben je een beetje anders of doe je niet mee met het grote geheel dan ben je gewoon een Buitenbeentje. Zo voel ik me eigenlijk altijd al maar toen ik begon met bloggen was daar toch een groep onder de bloggers die je oprecht leuk vonden, ondanks dat ze je nog helemaal nooit hadden ontmoet. Ik hield er zo waar vriendschappen aan over. Maar er veranderde iets waardoor die vriendschappen verwateren. En eerlijk gezegd spreek ik letterlijk niemand meer van die groep die ooit zo trouw volgde en waar we uren lang mee praten. Nu ik erop terugkijk, denk ik was het allemaal een toneelstuk? Wat heeft iemand anders dat ik niet heb.

Waarom ik niet de gunfactor heb?

Er was een tijd, ja die was wel echt en dat is nog niet eens zo heel lang geleden. Namelijk voordat Mr C begon had ik onwijs leuk contact met een aantal meiden. We gingen dagjes weg, had een leukste whatsapp-groep konden uren praten, ineens is het allemaal weg. Soms twijfel ik aan mezelf, ben ik een slecht mens, waarom vinden mensen mij niet leuk, waarom moet ik altijd klaar staan voor anderen maar anderen nooit voor mij. Waarom ik niet de gunfactor heb? Ik heb geen idee want ik help altijd andere, zelfs als ik daar zelfs slechter van wordt, dat is misschien het aard van het beestje. Iets wat ik eigenlijk ook moet afleren, maar het zit in mij. Misschien doe ik wel teveel en is dat wat mensen niet leuk aan mij vinden. Kan nog wel even doorgaan met allemaal dingen opnoemen wat ik allemaal niet heb wat mijn gebreken zijn maar ik heb nu helemaal niet de gunfactor. Mensen delen nooit mijn berichtjes tenzij ze er iets voor terug krijgen. Ze zouden ook nooit iets bij mij kopen tenzij ze het gratis krijgen.

Ik dacht dat ik vriendinnen had maar misschien was dat maar een droom. Is dat niet weggelegd is voor mij. Nee dit is geen zielige blog om medelijden te krijgen want dat hoef je niet, echt niet. Dit zijn gewoon mijn hersenspinsels en die moesten er echt even uit. Want waarom heeft de een wel automatisch de gunfactor en de ander niet terwijl die er keihard voor knokt? Wat maakt dat iemand de gunfactor heeft en de ander niet? Een ding weet ik wel en dat is dat ik dit echt allemaal zelf doe en dan ook echt trots op mezelf kan zijn. Want er was niemand om mij te helpen dus ik moest wel.

En nogmaals dit is geen blog om medelijden te creëren of om zielig gevonden te worden, nee helemaal niet! Ik weet zeker dat er naast mij nog veel meer andere zijn die er net zo over denken. Laat ik dan op zijn minst vooral eerlijk zijn en hopen dat die mensen mij een berichtje doen want mijn mailbox, WhatsApp of elke andere vorm van contact staat dag en nacht open!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.