Danny Jansen – Zoals alleen oma dat kan

Blij verrast was ik toen ik het kookboek van Danny Jansen op de deurmat zag liggen. Het kookboek van kok Danny Jansen die te zien is in 24kitchen, neemt je mee naar de Indische keuken, en laat je familierecepten zien vol herinneringen en nostalgie! Vandaag laat ik je een kijkje nemen in dit mooie kookboek, en vertel ik je wat ik er van vind!

In het kookboek ‘Zoals alleen oma dat kan’ delen 6 Indische oma’s hun familierecepten met Danny Jansen en natuurlijk ook met ons!
_DSC4198

Over Danny Jansen & zijn kookboek
Danny groeide op als zoon van een Indische vader en een Nederlandse moeder, tussen de rijst en boerenkool. Het afgelopen seizoen op 24kitchen was hij te zien in het programma ‘Zoals alleen oma dat kan’. En nu is dan eindelijk het kookboek er! 6 oma’s geven hun geheimen van de lekkerste familierecepten, zodat wij ze thuis na kunnen maken! Een heerlijke gevarieerde rijsttafel.

_DSC4201
Het kookboek

Het is een dik kookboek, met een harde kaft, met prachtige foto’s van oma’s, hun gezin, het eten en natuurlijk ook met Danny. Geen saaie witte pagina’s, maar vrolijk gekleurde printjes, en duidelijk en overzichtelijk weer gegeven! In het begin wordt er uitleg gegeven wat een rijsttafel is, en staat er wat tips en geheimen. Ook een toelichting van de recepten kun je hier vinden. Met leuke plaatjes wordt je duidelijk gemaakt om wat voor gerecht het gaat, bijvoorbeeld vegatarisch, dessert, of het hoofdingrediënt. Wat je hier ook kunt vinden is hoe pittig een gerecht is, dit wordt dan aangeduid met 1 tot 3 pepers. Zo weet je gelijk of dit gerecht iets voor jou is, of niet! Doormiddel van foto’s en hulpmiddelen wordt je door het boek heen geleid.
Totaal heeft dit kookboek zo’n 239 bladzijdes, en het is dan ook niet bepaald een dun kookboek!

_DSC4204
Mijn mening

Wat vind ik er van? Ik vind het een prachtig uitziende kookboek, erg mooi gedaan met alle foto’s en de kleurrijke bladzijdes. Het leest makkelijk, en alles staat er duidelijk aan gegeven! De plaatjes om wat voor soort gerecht het gaat, bijvoorbeeld als hoofdingrediënt koe, vind ik erg leuk gedaan! De recepten zijn voor iedereen redelijk toegankelijk. Al kan ik me voorstellen als je geen toko hebt het soms lastig wordt met de ingrediënten. Er staat achterin het boek ook precies wat sommige ingrediënten zijn, want ik geef eerlijk toe dat ik soms niet wist wat het was! Heel goed gedaan dus, om er een lijst met betekenissen bij te voegen! Ook vind ik het dankwoord achterin het boek erg mooi gedaan! Ik zeg, petje af voor dit mooie kookboek!

Dit kookboek is te koop bij Uitgeverij A.W. Bruna voor €24,95
Digitale handtekening Carolien de Graaf

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “Danny Jansen – Zoals alleen oma dat kan

  1. Dit lijkt mij wel een heel leuk en uitgebreid kookboek! Fijn ook dat er veel foto’s instaan, dat vind ik altijd wel een must bij kookboeken!

    1. Ja klopt, de foto’s die er in staan zijn echt prachtig! Ik vind het zelf een heel leuk kookboek!

    1. Ja ik vind hem erg mooi! Hele gave foto’s, en super leuke gerechten 🙂 Wie weet binnenkort ééntje uitproberen 🙂

Comments are closed.