Lifestyle

Ik ben dankbaar voor… deel 3

In deel 3 van deze reeks, vertel ik waar ik dankbaar voor ben. En waar ben jij dankbaar voor? Door na te denken en aan jezelf vragen te stellen, kom je er achter waar je dankbaar voor bent.
dankbaar

Allereerst zal ik in elk artikel opnieuw delen wat dankbaar zijn precies is. Daarna zal ik iets schrijven waarvoor ik op dit moment dankbaar voor ben. Heel veel plezier met het lezen van dit artikel. Ik hoop dat je aan het einde van dit artikel ook iets kan opnoemen in de reacties waarvoor jij dankbaar bent vandaag.

Wat is dankbaar?
Je kunt verschillende dingen verstaan onder dankbaarheid. Ik zal al deze verschillen met jullie gaan delen.
– Blij omdat iemand iets goeds voor je heeft gedaan
– Blij met wat je kreeg/wat de moeite waard is/wat je een goed en tevreden gevoel geeft,
Dankbaar zijn betekend dus verschillende dingen, zo kun je dankbaar zijn voor de hulp die je van iemand kreeg, maar ook voor een moment dat je hebt meegemaakt. Iedereen heeft zijn eigen interpretatie daarbij. En iets wat ik vindt, hoef jij nog niet zo te vinden. En omgekeerd ook, en het is de manier waarop je iets beleefd waardoor je denkt; nu ben ik dankbaar voor dit moment.

Er zijn heel veel dingen waar je dankbaar voor kan zijn, klein of groot. Iedereen kan wel iets anders bedenken waarvoor hij/zij dankbaar is. Laat me hieronder in de reacties weten wat het eerste is waar je aan denkt als je het woord; dankbaar hoort.

Ik ben dankbaar voor…
Dat ik een opleiding heb kunnen volgen, en een diploma heb gehaald. Dat ik ondanks dat mensen tegen mij zeiden dat ik iets niet zou kunnen, het toch maar mooi even heb bewezen het wel te kunnen. Het is niet vanzelfsprekend in deze wereld dat je naar school kan, en kan studeren. Hier in Nederland kunnen we gelukkig wel allemaal naar school, maar dan nog zijn er heel veel mensen die geen opleiding hebben. Tegenwoordig is er een wet die zegt dat je tot je 23e naar school moet of minstens een MBO 2 opleiding hebben afgerond. Zonder opleiding is het haast onmogelijk om werk te vinden. Zonder werk wordt het leven onmogelijk. Zonder werk, geen geld, zonder geld, geen eten, zonder eten, geen bestaan. Alles ligt in verband met elkaar. En daarom ben ik dankbaar voor de basis de ik heb.

Waar ben jij dankbaar voor?

2 thoughts on “Ik ben dankbaar voor… deel 3”

  1. Wat een leuk onderwerp! Ik ben dankbaar voor mijn medicatie, mijn peetoom en peettante, mijn man, mijn hondjes, ons huis, dat we elke avond warm kunnen eten, dat mijn man elke dag werk heeft, mijn fantasie en ga zo maar door. 🙂 Ik kan meteen heel veel verzinnen.

Comments are closed.