Ik ben dankbaar voor… deel 2

In deze serie, ga ik op zoek naar alle dingen waar ik dankbaar voor ben. Elke maand deel ik een nieuw artikel waarin ik jullie vertel waarvoor ik dankbaar ben. Dit kan werkelijk alles zijn. Want het kan iets heel kleins zijn, maar ook iets heel groots. Een artikel die je aan het nadenken zet, niet alleen mij maar ook jullie als lezers! Vandaag deel 2, van mijn zoektocht.
dankbaar
Vorige keer deelde ik mijn eerste punt, waar ik dankbaar voor ben. Dat was namelijk het feit dat we in een veilig land leven waar geen oorlog is. Vandaag deel ik mijn 2e punt. Lees hier deel 1 terug.

Allereerst zal ik in elk artikel opnieuw delen wat dankbaar zijn precies is. Daarna zal ik iets schrijven waarvoor ik op dit moment dankbaar voor ben. Heel veel plezier met het lezen van dit artikel. Ik hoop dat je aan het einde van dit artikel ook iets kan opnoemen in de reacties waarvoor jij dankbaar bent vandaag.

Wat is dankbaar?
Je kunt verschillende dingen verstaan onder dankbaarheid. Ik zal al deze verschillen met jullie gaan delen.
– Blij omdat iemand iets goeds voor je heeft gedaan
– Blij met wat je kreeg/wat de moeite waard is/wat je een goed en tevreden gevoel geeft,
Dankbaar zijn betekend dus verschillende dingen, zo kun je dankbaar zijn voor de hulp die je van iemand kreeg, maar ook voor een moment dat je hebt meegemaakt. Iedereen heeft zijn eigen interpretatie daarbij. En iets wat ik vindt, hoef jij nog niet zo te vinden. En omgekeerd ook, en het is de manier waarop je iets beleefd waardoor je denkt; nu ben ik dankbaar voor dit moment.

Waar ik dankbaar voor ben;
Ik ben dankbaar voor het feit dat ik gezond ben. Ook al ben ik chronisch vermoeid, toch kan ik daarmee leven en hoef ik geen medicijnen te nemen. Ik ben gezond volgens de dokters, ook al ben ik wel extreem moe. Er zijn zoveel mensen op deze aarde die wel ziek zijn, en niet gezond zijn. Ze worden ziek geboren, of worden op latere leeftijd ziek. Er zijn een heleboel ernstige ziektes, die zelfs ongeneselijk zijn. Mensen die nooit meer beter worden, en moeten leven met het feit dat ze waarschijnlijk niet oud zullen worden. Ik ben erg blij dat ik ondanks mijn chronische vermoeidheid (die ik redelijk onder controle heb), verder niet ziek ben. Daar mag je toch dankbaar voor zijn? Want zo gewoon is het tegenwoordig niet meer!

Ben jij gezond? En waar ben jij dankbaar voor vandaag?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Ik ben dankbaar voor… deel 2

  1. Mooi! Gezond zijn is misschien wel waar je het dankbaarst van alles over mag zijn (klopt die zin? Ik betwijfel het, haha). Xoxo

  2. Gezondheid is zeker iets om dankbaar voor te zijn. Ik ben daar ook dankbaar voor! En dat mijn gezinnetje gezond is. Daar ben ik ook heel dankbaar voor.

  3. ah wat ontzettend mooi om te lezen. Erg inspirerend! Gezondheid is ook echt iets om dankbaar voor te zijn. En iets wat sommige voor lief nemen! groetjes, Nikki

Comments are closed.