Dagje Apenheul

apenheul

Vorige week ging ik samen met mijn moeder een dagje naar de Apenheul. Wat een prachtig park, en heerlijk rustig door de weeks! We zijn het park totaal 3 keer door gelopen, en hebben veel leuke en mooie dingen gezien. Een aantal van mij genomen fotos laat ik dan ook graag aan jou zien, en dat doe ik in dit artikel. Ook vertel ik je graag meer over mijn dag, en hoe ik het park verder vond.

De apenheul is niet een mega groot park. Zo’n 20jaar geleden ben ik er ook geweest, en was toen echt nog heel erg klein, misschien dat ik zelfs nog maar net 2 jaar oud was. Veel te lang geleden, en kon mij en dus niks meer van herrineren. Samen met mijn moeder besloot ik om dinsdag 5 september eens een bezoekje te brengen aan dit park. Het zou redelijk weer zijn (droog maar bewolkt), en dus prima weer voor een bezoekje aan een dierentuin. Online kocht ik via ING rentepunten, 2 kaartjes voor maar 10,50euro per stuk. Dat is nog eens een leuk en goedkoop dagje weg!
apenheul

Apenheul – Een mooi park

Bij de ingang krijg je een plattegrond waarop staat aangegeven in welke gebieden je wel en niet mag eten. Het park heeft namelijk heel veel loslopende apen, dus vandaar dat je daartussen niet mag eten. Geen probleem want elk gebied eindigd met een horecagelegenheid. De gebieden zijn ook niet te lang, en er staan af en toe wat bankje waar je even kunt gaan zitten. Dit had wat mij betreft wel wat meer gemogen omdat lopen voor mij erg pijnlijk is. Maar dat is gewoon iets persoonlijks, bij de horeca gelegenheden had je meer dan voldoende plekken om rustig even te zitten. Even wat eten of drinken in het park is ook nog eens betaalbaar. Voor een tosti ham/kaas betaal je 3euro.
apenheul

Apenheul – Een park vol apen

Ik schreef het hierboven al. Het park heeft loslopende apen. En niet maar 1 of 2, maar echt een heleboel. Onwijs leuk om die kleine aapjes rond te zien slingeren, en naast je te zien rennen. Verder kun je door verschillende verblijven lopen waar ook regelmatig apen te zien zijn. Zeker de orang-oetans gaan vaak naar binnen (toen wij er waren).
apenheul

Ik heb echt heel erg genoten en zou er zeker nog eens naar toe gaan. Op het park zijn er verschillende presentaties. Zo kun je 2 maal genieten van een voerdershow, waarin 2 verschillende dieren gevoerd worden. En ook kun je in de middag bij de orang-oetans een presentatie volgen, waarin een verzorger meer verteld over deze dieren. Erg interessant, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Zowel met slecht weer, als met mooi weer is het park prima te bezoeken. Met slecht weer kun je ook andere routes lopen, die zijn met mooi weer afgesloten.

Ben jij al eens in de Apenheul geweest?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Dagje Apenheul

Comments are closed.