Corndogs maken met maismeel

Corndogs, je kent ze misschien wel. Ik heb nu een recept die echt niet mis kan gaan. Zo kun jij genieten van heerlijke corndogs, en ondertussen genoeg tijd over houden voor andere dingen. Hoe je ze maakt, leg ik je uit.

Het recept wat ik nu heb gevonden / geschreven is zo makkelijk, en kan niet mis gaan. Je hebt ook maar een paar dingen nodig voor de perfecte corndogs.

Corndogs maken

Allereerst kun je eigenlijk niet zonder maismeel. Het is niet alleen lekkerder, maar daardoor mislukt het papje sowieso niet. Hoe vaak ik geprobeerd heb om dit te maken zonder maismeel, en elke keer mislukt het weer. Maar nu ben ik er achter. Dit recept is echt top!

Wat heb je nodig?

– 16 Knakworsten

– 150 gram maismeel

– 200 gram bloem

– 2 eetlepels suiker

– halve theelepel bakpoeder

– halve theelepel zout

– 2 eetlepels harde koude boter

– 1 losgeklopt ei

– 175 milliliter melk (kan meer zijn)

– Saté Prikker

– Olie om in te frituren

Het is eigenlijk een heel simpel recept. Voeg alle ingrediënten (behalve de olie en saté prikker), toe in een schaal. Mix dit met de mixer. Vervolgens moet je er waarschijnlijk nog wat extra melk in doen (gebruik geen water!!), zodat het een gladde mix wordt. Op de foto hierboven zie je hoe het ‘beslag’ eruit moet zien. Dan is hij namelijk perfect!

Vervolgens ga je 1 voor 1 de corndogs maken. Dit doe je door een saté prikker door de knakworst te steken, en vervolgens de knakworst volledig door het beslag te halen. Zorg er wel voor dat het beslag er gelijkmatig op zit, je wilt niet de ene kant dikker hebben dan de andere kant. En dan moet je ze alleen nog afbakken tot ze goudbruin zijn.

Ik heb hier wat voorbeelden. Ze hebben bijna allemaal een andere vorm, mar zijn wel gelijkmatig qua beslag. Heerlijk om zo op te eten, of met een sausje. Maar ik houd ze liever gewoon zo.

Heb jij wel eens corndogs gegeten?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Corndogs maken met maismeel

Comments are closed.