Cordon bleu mini’s (gourmet tip!)

cordon blue

Ook dit jaar gaan wij weer gourmetten, en wilde we graag wat ‘nieuwe’ dingen uit proberen. Daarom bedacht ik om zelf mini cordon bleu’s te maken voor op de gourmet. Ik maar ook zeker mijn broertjes zijn dol op Cordon bleu, en daarom perfect om uit te proberen op de gourmet. Zelf maken is zoveel lekkerder, en natuurlijk ook wat ‘gezonder’. Hoe ik dit heb gemaakt, en jou jij het kunt maken, laat ik je graag nu zien!

Cordon Bleu mini’s voor op de gourmet!

Je hebt nodig? (voor 4 mini’s)
– Eén kipfilet
– Kaas (ik gebruikte een klein blokje)
– Peper, zout, en paprika poeder
– Paneermeel
– Een losgeklopt eitje

Bereidingswijze
Allereerst heb ik de kipfilet wat platter geslagen met een vleeshamer. Zo is de hele kipfilet gelijk en straks ook gelijk overal gaar.

Daarna snijd ik de filet in 4 redelijk gelijke stukken. Kruid ik vervolgens alle stukjes met peper, zout, en paprikapoeder. En leg ik vervolgens een blokje kaas in het midden van de filet. Omdat de kip niet op deze manier blijft liggen, en open zou springen, zet ik hem vast met 1 of meerdere sate prikkers. Die kun je later makkelijk verwijderen.

Vervolgens haal ik ze door het ei, en het paneermeel. Dit herhaal ik nog een keer zodat ik een lekker knapperig korstje krijg straks. Omdat ik dit zelf in de pan even heb voorbereid en niet op de gourmet zal ik straks precies uitleggen wanneer je het in de gourmet kunt doen.

En dan?

Cordon bleu mini

Als je het paneer gedeelte hebt gehad, kun je een pan op het vuur zetten met een klontje boter. Zorg dat er genoeg boter in de pan zit, zodat het niet gaan aanbranden of vastplakken. Je kunt ook een klein scheetje olie toevoegen, zodat dit niet gebeurd. Als je de cordon bleu’s aan alle kanten heb gebakken, is hij natuurlijk nog niet gaar. Als je het niet op de gourmet legt, kun je hem nu nog een kwartier tot 20minuten in de over schuiven. Zelf vind ik dit echt heel lekker, want het vlees blijft dan mals terwijl het wel helemaal gaar wordt. Doe je het niet in de oven, maar wil je het op de gourmet gebruiken, dan is het nu tijd om te gaan gourmetten.

Ik maakte het dit keer met alleen kaas, maar je kunt ook nog een plakje ham toevoegen voor nog meer smaak! Of doe eens in plaats van kaas en ham, satésaus, ook heel erg lekker!

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.