Comfy en stijlvol; een droom die uitkomt

trainingspakken, martine rose, mode,

Mode is niet stationair. Dat heeft nadelen, maar zeker ook heel veel voordelen. Het feit dat mode komt en gaat laat ons kennis maken met zo veel verschillende stijlen en opties. Zo kan het voorkomen dat een bepaald kledingstuk vorig jaar niet kon, terwijl het nu helemaal ‘in’ is. Dat is ook het geval bij trainingspakken. Een aantal jaren geleden was het een absolute no go om de straat op de staan in je sweats, maar nu worden modellen, influencers en andere celebraties overal in hun trainingskloffie gespot. Tegenwoordig is het modieus om fit te zijn en dat mag iedereen zien.

Natuurlijk heb je verschillende soorten en maten betreft active wear. Je kunt niet naar buiten in je versleten broek van jaren geleden. Daarom is het de kunst om bij te houden wanneer grote sportmerken hun nieuwe lijnen uitbrengen. Een van mijn favoriete merken is zonder twijfel Nike. Het merk is al decennia lang de expert in alles wat met mode en sport te maken heeft.

In september 2018 bracht het merk het Nike x MARTINE ROSE trainingspak uit. Martine Rose is een Britse modeontwerpster. Het pak is een combinatie van Martine’s stijl uit London en de Amerikaanse stijl van Nike. De set komt namelijk samen met bijpassende, typische ‘american-dad’ sneakers. American-dad sneaker is een term voor schoenen met een iets wat lompe zool. Met andere woorden: gympen waar je vader vroeger op liep, in zijn jonge jaren. De stijl van het trainingspak zelf is volledig ontworpen zoals UK-style tracksuits. De prachtige samenkomst van stijlen maakt de gehele outfit gedurfd maar zeker ook modieus.

Het jack van de set is stoer en speelt met proporties. De broek zit heerlijk en accentueert precies de delen van je benen die de aandacht verdienen. Al met al is het de perfecte tracksuit waar je wél in gezien wilt worden. Wie wil nou niet de hele dag rondlopen in een stijlvol maar toch comfortabele outfit? Nike en Martine Rose hebben deze droom werkelijkheid gemaakt en ik vind het heerlijk.

Het pak komt in verschillende kleurencombinaties. Op die manier kun je een variant uitzoeken die het beste bij jouw persoonlijke stijl past. Tevens hoef je natuurlijk niet altijd de gehele set tegelijk te dragen. Combineer de broek met een stoere bomber of een oversized sportshirt. Het vest gaat goed samen met een spijkerbroek of shorts. Trek er een paar stoere sneakers bij aan en je bent klaar.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.