Christmas mason jars – DIY

christmas mason jar DIY

Ik houd ervan om zelf te knutselen voor kerst. Deze Christmas mason jar DIY is echt super simpel maar wel heel erg leuk om te doen en om te zien op tafel. Hoe ik dit heb gemaakt, wat je allemaal nodig hebt en hoe jij dit ook kunt maken vertel ik je natuurlijk graag. Kennis is er om gedeeld te worden en knutselen is altijd een goed idee.

Simpele knutsels zijn vaak het leukste, zo ook deze hele leuke christmas mason jar. Al een tijdje heb ik een aantal potjes staan waar we zelf een jasje omheen hebben gehaakt. Heel erg leuk als je er een waxinelichtje in brand en het geeft redelijk wat sfeer. Toch vond ik dat deze mason jars voor kerst wel iets extra’s konden gebruiken dus besloot ik naar het bos te gaan en daar een aantal dingen mee te nemen. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor kerst knutsels? Neem dan een kijkje op de website van Vinking voor een heleboel leuke knutsels die ook jij heel makkelijk kunt maken!

Christmas mason jar maken

christmas mason jar DIY
Wat heb je nodig?
– mason jar (of iets wat daar op lijkt)
– Kleine dennenappels (optioneel)
– Takjes, het liefst zo fijn en klein mogelijk
– Een kanten houdertje (kun je zelf maken of kopen)
– Besjes
– Lijmpistool met lijm
– Kant
– Touw
Voor deze DIY zoals ik hem heb gemaakt ga je eerst de takjes groen bij elkaar pakken en in een kwart cirkel leggen. Deze maak je aan elkaar vast met het lijmpistool. Daarboven op maakte ik ook nog een kleine dennenappel vast en wat besjes die ik ook in het bos vond (en ook wel schattig vond). Dit alles maakte ik vast op een touw die ik vervolgens vast knoopte aan de mason jar.
christmas mason jar DIY
Bij optie 2 (het witte potje) deed ik het iets anders. Daar had ik een dennenappel waaraan nog een klein takje zat en deze stopte ik tussen het stof en dit deed ik ook met het takje waaraan de besjes zaten. Dit blijft alleen zitten als het stof vrij strak is en het dus echt alles vast houd. Heb je dat niet dan is het handig om het aan een stukje kant vast te maken en deze door het mandje heen te rijgen. Met een kleine strik (of niet) maak je hem helemaal af en heeft het echt een winters gevoel.

Veel knutselplezier!

Maak jij wel eens iets zelf?

#VikingXmasDIY

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Christmas mason jars – DIY

Comments are closed.