Chocoladetaart met vulling

Ik ben gek op chocolade en al helemaal op chocolade taart! Daarom maakte ik samen met mijn moeder een heel erg lekker recept voor chocolade taart! Het is een familie recept en we maken het echt een paar keer per jaar! De verhoudingen zullen dan ook anders zijn dan jullie gewend zijn, maar daarom voor jullie een nog grotere uitdaging! Kijken jullie mee?
DSC_1061

Allereerst zal ik het recept hieronder vertellen.
Het recept:
– 5 eieren (gescheiden, dus eigeel en eiwit apart)
– 1 glas olie
– 1 glas up of bruisend water (ik gebruik meestal wat ik in huis heb, en dit keer is dat bruisend water)
– 1,5 glas suiker
– 3 glazen bloem
– 4 grote lepels cacao
– 1 zakje vanille suiker
– 1 zakje bakpoeder
– potje vlaaivulling of jam ( in elke gewenste smaak die je wilt)
– Chocolade glazuur

DSC_1062
Dit is het glas wat wij altijd gebruiken, dat is een standaard glas, een maat groter als de Senseo kopjes. Wij gebruiken deze glazen normaal voor de koffie.

DSC_1063
Allereerst ga ik beginnen met het kloppen van de eiwitten, deze moeten zo goed al stijf geklopt worden.
Je ziet hieronder een foto met hoe dat er ongeveer uit gaat zien als je het stijf aan het kloppen bent. Je doet hier een klein beetje suiker doorheen. Doe dit op gevoel. DSC_1066

Als het eiwit geklopt is, maak ik het beslag voor de cake. Dat is namelijk heel makkelijk, voel de rest van alle ingrediënten samen (behalve de cacao die doen we er als laatst bij!), mix dit en voel daarna de eiwitten erbij.

DSC_1064 DSC_1065 DSC_1067
Als je het eiwit er voorzichtig doorheen hebt gespatelt (zodat het luchtig blijft) dan is het tijd om de cacao poeder toe te voegen!
Het wordt een lekker donker receptje nu!
DSC_1068
Als je ook dit weer goed door elkaar hebt gemengd, dan kan het in een bakvorm (bij doen hier toevallig een platte, maar je kan elke vorm gebruiken die je wilt, alleen is hier plat net iets makkelijk omdat we hem nog gaan vullen!).
De cake wordt afgebakken op 180 graden, en het duurt ongeveer zo’n 45 minuten. Maar dit is afhankelijk naar wat voor soort oven je hebt. Houdt het regelmatig in de gaten door er met een sate prikker in te prikken en te kijken of het beslag droog is.

DSC_1069 DSC_1070
We gaan de cake door midden snijden als hij afgekoeld is en hem daarna met vlaaivulling vullen. Je kan dit natuurlijk ook doen met elke jam die je maar lekker vindt!

DSC_1072 DSC_1074
Nadat we hem rijkelijk hebben ingesmeerd met vlaaivulling, doen we de andere helft van de doorgesneden taart er weer op en besmeren hem daarna met chocolade glazuur! En daarna is hij natuurlijk klaar om opgegeten te worden!

DSC_1076
Ik ben echt super fan van deze taart, want tja, chocolade hé! Blijft een zwakheid!

Maken jullie zelf wel eens een taart? Zo ja, wat maak jij dan?

Veel liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

9 thoughts on “Chocoladetaart met vulling

  1. Ziet er echt heerlijk uit! Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award! De vragen staan op mijn blog als je hem wilt invullen 🙂 X

Comments are closed.