Chocoladesaus – Food Friday

chocoladesaus

Vandaag heb ik een heel erg ongezond recept voor jullie, maar het is echt veel te lekker om niet te delen met jullie. Ik ga jullie namelijk laten zien hoe je zelf, heel erg makkelijk en snel chocolade saus kunt maken. Met weinig ingrediënten maak je in een hele korte tijd een hele lekkere saus.

Het recept dat ik vandaag aan jullie laat zien heb ik nodig voor het recept dat volgende week online komt. Het wordt een toetje/ tussendoortje, en ik ben er echt dol op. Zo dat was een kleine hint naar wat er volgende week online gaat komen, dan kunnen we nu door naar hoe wij deze chocolade saus maken.

Wat heb je nodig?
– Boter
– Cacao
– Suiker

Bereidingswijze:
Smelt de boter, samen met de cacao, en suiker in een pannetje tot de boter is gesmolten. Je zult merken dat de suiker iets langer nodig heeft, maar dat is niet erg. Het is belangrijk dat je blijft roeren, anders plakt de suiker vast aan de bodem en dat is niet heel erg leuk om af te wassen. Pas op; dit wordt echt heel erg heet! Zodra het sausje gaat borrelen is het belangrijk dat je blijft roeren en aanvoelt wanneer de suiker helemaal is opgelost. Want chocolade saus met stukjes suiker is niet heel erg lekker. Zodra de suiker helemaal gesmolten is, zet je het vuur uit, en kun je de saus in een schaaltje gieten.

Deze saus is heerlijk om nog warm te eten, maar ook koud is hij erg lekker. Laat de saus niet heel erg lang staan, want hij wordt uiteindelijk hard. Je krijgt dan een dikke chocolade pasta. Wat overigens ook weer heerlijk is op brood.

Zoals je hebt gemerkt is het niet echt een heel gezond recept, maar wel heel erg lekker, en makkelijk te maken. En soms is het ook gewoon goed om even te genieten van iets lekkers, als je het maar met mate doet.

Houd jij van chocoladesaus? En ben jij een zoetekauw, of houd je toch meer van hartig?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Chocoladesaus – Food Friday

Comments are closed.