Chocolade karamel cakejes maken (super simpel!)

chocolade karamel lava cakejes

Een tijdje geleden deed ik mee aan de Insiders actie van UitPaulineskeuken en kreeg ik 4 nieuwe bakmixen van haar thuisgestuurd. Minder suiker maar wel veel lekkerder als je het mij vraagt. Het leek mij daarom wel leuk om mijn recepten met jullie te delen. Je zou het recept van de verpakking kunnen aanhouden of er deze lekkere chocolade karamel cakejes mee kunnen maken!

Voor dit recept gebruikte ik de chocochip cake mix van Leev (in samenwerking met Uit Paulines keuken). Voor de recept zelf heb je nodig: 4 eieren, 180ml zonnebloemolie, 75ml melk, 75 gram chocolade. Maar voor de chocolade karamel lava cakejes heb je nog maar een paar extra ingrediënten nodig.

De benodigdheden

Naast de ingrediënten die ik hierboven al noemde heb je ook nog het volgende nodig:
Voor de karamel:
– 75 gram suiker
– 1 eetlepel water
– 25 gram boter
– 35 ml slagroom
– Snufje zout

  • Beslagkom
  • Spatel of garde
  • ijsblokjesvorm

Voor we de cakejes gaan maken, maken we eerst de karamel saus. Deze moet daarna namelijk in de vriezer zodat het blokjes worden die we in de cakejes kunnen stoppen.
chocolade karamel lava cakejes

Hoe maak je deze heerlijke chocolade karamel cakejes?


We beginnen met de karamel saus. Doe de suiker met een eetlepel water in een steelpan en laat die op middelhoog vuur koken tot een goudbruine karamel saus. Als de suiker helemaal is ‘gesmolten’ kan de slagroom erdoorheen en roer je dit heel goed door elkaar. Vervolgens haal je de pan van het vuur en roer je de boter en het snufje zout erdoorheen. Vervolgens kun je de karamel in de ijsblokvormpjes gieten en laat je het iets afkoelen. Daarna zet je het in de vriezer tot ze hard genoeg zijn.

Tijd om de cake mix te maken! Mix de eieren met de zonnebloemolie en de melk luchtig. Voeg de bak mix toe en spatel dit door het beslag. Voeg de chocoladestukjes toe en meng dit kort. Vervolgens kun je de cake mix in een ingevette cupcake vorm gieten. Vul ze voor de helft zodat je eerst de karamel erin kun leggen. Vervolgens vul je de rest van de cupcake vorm met het overgebleven cake mix.

Het hoeft maar kort in de oven (afhankelijk van welke oven je hebt), hebben de cakejes zo’n 15 minuten nodig op een voorverwarmde oven van 175 graden nodig.

Eetsmakelijk!

Heb jij de bakmixen van UitPaulinesKeuken al zien liggen bij de Albert Heijn?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Chocolade karamel cakejes maken (super simpel!)

    1. Was ook erg lekker en helemaal niet mega zoet (omdat er geen suiker in het beslag zelf zit). Zeker een aanrader om eens te proberen!

Comments are closed.