Ik ben dol op Chili con carne, en daarom kon dit recept natuurlijk ook niet ontbreken in de Food Friday serie. Ik laat je vandaag zien hoe ik de chili con carne maak, en hoe ‘wij’ hem lekker vinden. Heel makkelijk te maken, en vooral heel erg lekker.
Chili con carne
Iedereen heeft er zijn eigen variatie in. Hoe wij hem het liefste eten, dat laat ik je vandaag zien.
De ingrediënten:
– Gehakt
– Zakje met kruidenmix voor chili con carne
– Paprika
– Uien
– Witte bonen in tomatensaus
– Ketchup
Ik heb er geen hoeveelheden bij staan, want ik doe alles een beetje op gevoel. Daarbij zijn er grote eters in het gezin, en komt Chili con carne altijd makkelijk op.
De bereidingswijze:
Doe wat boter in de pan, en bak hierin het gehakt gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in kleine blokjes (zoals je een ui zo snipperen, maar dan iets grover). Snijd daarna de paprika in blokjes. Doe daarna de uien bij het gehakt, en bak dit even door. Als de uien glazig zijn doe ik de paprika erbij, en laat ik het geheel even pruttelen. Als de paprika iets zachter is geworden doe ik de bonen erbij, en maak ik de kruidenmix aan met een beetje water. Daarna voeg ik dit ook bij het mengsel, en laat ik het geheel aan de kook brengen. Af en toe gooi ik er nog iets extra water door, totdat het een mooi en egaal mengsel is geworden.
Ik serveer de chili con carne met aardappelpuree en daarna is het genieten van deze smakelijke maaltijd.
Een leuke tip: In de zakjes van het merk Fix, die te koop is in Duitsland (Kaufland) zit veel minder zout dan in de pakjes en zakjes in Nederland. Doordat het zout is vervangen door extra kruiden zit er veel meer smaak aan het eten. De kruiden die hierin zitten zijn bijvoorbeeld paprikapoeder, en chilipoeder.
Kennen jullie dit recept al, en hoe maken jullie Chili con carne klaar?