Cheeseburger taart voor 6 personen

cheeseburger taart

Ben je een grote fan van hamburgers, of de Mac Donalds? Dan heb ik nu een heel makkelijk maar vooral heerlijk recept voor jou! Deze cheesburger taart smaakt exact naar de cheeseburger van de Mac Donalds. In een uurtje is deze taart klaar, waar 6 volwassenen van kunnen smullen. Ik laat je graag zien hoe je dit maakt.
Bij ons thuis is iedereen wel fan van hamburgers dus probeerde we iets nieuws uit. De cheeseburger taart. Gevuld met gehakt, ui, ketchup, augurk en kaas. Heel makkelijk om te maken, en vooral heel erg lekker. Het is een best voedzame taart, en er kunnen makkelijk 6 volwassenen van eten. Nu zijn wij grote eters en waren met 5 personen, en hielden nog een klein stukje over. Wellicht dat als je met kleine eters bent je met nog meer personen hiervan kunt eten. Daarbij is het ook nog eens een budget maaltijd hierdoor.

Hoe maak je dit nou?

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:
Voor het deeg
500 gram bloem
1 ei
4 eetlepels olie
2 theelepels zout
1 theelepel suiker
250ml lauw water
1 zakje gist
2 eetlepels melk
(optioneel) 1 eetlepel sesam

Voor de vulling
500 gram gehakt
Vlees kruiden naar smaak
1 grote ui
3 a 4 augurken
150 gram ketchup

Maak eerst het deeg. Doe alle ingrediënten (behalve de sesam) in een kom, en meng dit tot een soepel deeg. Leg een natte doek of folie over de kom en laat het 30 minuten tot maximaal 90 minuten rijzen op een warme plek.

De cheeseburger taart

Als het deeg eenmaal gerezen is, is het tijd om een bakvorm in te vetten en het deeg uit te rollen. Snijd vooraf een deel eraf voor de bovenkant van de taart. Rol de rest van het deeg uit en leg deze in de bakvorm. Leg dit even aan de kant en ga het gehakt bakken.
cheeseburger taart
Kruid deze naar eigen smaak, zelf heb ik paprikapoeder, knoflook, en zout en peper gebruikt. Het mag best wel sterk gekruid worden gezien het deeg vrij flauw is. Eenmaal bruin gebakken, mag dit op de bodem van de taart. Daarbovenop doe je de ketchup. Snijd een uit in fijne stukjes, en leg dit erboven op. Daarboven mogen de augurken die je eerst in plakjes snijd. Daarboven op mag de kaas, en is de vulling klaar. Rol nu het andere stukje deeg uit, en leg dit bovenop de vulling. Maak de taart dicht aan de zijkanten, prik er een paar gaatjes in en smeer het in met melk. Bak de taart op 180 graden zo’n 20 minuten.
cheeseburger taart

Uit de oven gelijk warm eten (dit is het lekkerste). Het aansnijden van de cheeseburger taart kan wat lastig zijn, en hele mooie foto’s hiervan kon ik ook niet nemen.
cheeseburger taart

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.