Champignons saus – Food Friday

champignons saus

champignons saus
4 weken geleden deelde ik nog een recept van champignons soep, vandaag maken we een saus van champignons. Heerlijk om te serveren bij de BBQ, gourmet of gewoon bij een maaltijd. Ik laat je zien hoe simpel het is om champignons saus te maken. Simpel, snel en heel erg lekker.

In de winkel kun je natuurlijk kant en klare champignons saus kopen, maar zelf vind ik die echt niet te eten. Daarom maken wij hem thuis zelf. Makkelijk te maken en vele malen lekkerder dan die in de winkel!

Champignons saus

champignons saus
Wat heb je nodig?
– Champignons
– Boter
– Bloem
– Melk
– Bouillonblokje

Het is vrij simpel, het is namelijk hetzelfde als champignons soep, alleen dan dikker. Je moet dus een stevige roux maken. Wij doen eigenlijk alles op gevoel, dus exacte hoeveelheden kan ik je niet geven.
champignons saus
Snijd je bij de soep de champignons nog redelijk grof. Moet je bij de saus het zo fijn mogelijk snijden. Natuurlijk slinkt het nog een stukje, maar dit is echt het maximale hoe je het moet snijden. Liefst nog fijner, omdat je dan geen grove stukken in je mond hebt, wat je met een saus zoveel mogelijk wilt vermijden.

champignons saus
Breng het aan de kook, laat het even inkoken, en als het dik genoeg is (ook naar eigen smaak) dan kan je de saus gaan serveren. Ik vind het heerlijk om deze champignons saus warm te eten bij de BBQ of Gourmet.

Vind je het leuk om nog meer recepten van sauzen te zien op mijn blog tijdens de Food Friday, laat het dan zeker even weten.

Vraag: Welke saus eet jij het liefste bij het eten? En maak jij zelfs wel eens een saus klaar?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.