Champignonsoep – Food Friday

champignonsoep
Als er iets is wat ik de hele dag door kan eten, is het wel soep. En als het dan ook nog zelfgemaakt is, ben ik helemaal gelukkig. Ik laat je een hele simpele maar vooral hele lekkere champignonsoep zien die je binnen een half uur op tafel kunt zetten.

Champignonsoep

Champignonsoep is echt iets waar ik dol op ben. Maar wel alleen als het zelfgemaakt is, want de versies uit blik of pak die lust ik echt niet. Daarom laat ik vandaag zien hoe je heel makkelijk zelf deze soep kunt maken, die echt heel erg lekker is!
champignonsoep

Wat heb je nodig?


– Champignons
– Melk
– Bouillon blokje
– Bloem
– Boter
Eventueel ham blokjes, en peterselie.

Met deze soep kun je eindeloos variëren, wij doen er dan ook regelmatig ham blokjes doorheen, of peterselie. Maar ook kun je beide weglaten, zonder dat de smaak minder wordt. De basis leg ik je vandaag uit.
champignonsoep

Bereidingswijze

Snijd de champignons in kleine stukjes, en zet een pan op het vuur en smelt daar een flinke klont boter in voor de roux. Misschien weet je wel hoe je een roux maakt, dan is het namelijk helemaal niet lastig. De kunst is om de boter goed te laten smelten, er dan bloem bij te doen (en eigenlijk continu blijven roeren) en zodra de bloem is opgenomen in de boter, doe je de melk erdoor. Flink blijven roeren anders krijg je klontjes, en dat willen we niet. De basis voor je soep is nu klaar. Omdat het nu niet heel erg veel smaak heeft voeg ik er een bouillon blokje aan toe. Ik kies meestal voor runderbouillon, maar je kunt ook groenten of zelfs kippen toevoegen. Meng dit even goed door elkaar, zodat het blokje is opgenomen voordat we verder gaan. Omdat we hebben gekozen voor champignonsoep kun je nu de champignons toevoegen. En eventueel ook de ham blokjes als je dat lekker vind.
champignonsoep

Als de soep al wat dikker wordt, en de champignons zijn zacht dan kun je mocht je het lekker vinden de peterselie er nog aan toevoegen. Even doorroeren en dan kan het vuur uit, en kun je de soep gaan opdienen. Serveer het met nog een klein beetje peterselie, en je kunt genieten van een hele simpele maar vooral lekkere champignonsoep!
champignonsoep

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.