Carrot cake

carrot cake

Ik deelde een tijdje geleden als de red velvet cake, maar ik nam ook een carrot cake bak mix mee. Ik had al wel eens eerder een klein stukje carrot cake geproefd, en vond dit toen erg lekker. Nu maak ik het zelf met behulp van een bak mix (wie weet binnenkort ook een ‘vers’ recept zonder pakjes). Of deze bak mix de moeite waard is om te kopen, en hoe je dit dan precies maakt laat ik graag zien.

Carrot cake, oftewel wortel taart. Van het idee wordt ik niet heel warm, maar eenmaal klaar is hij echt heel erg lekker. Je hebt enkel wat roomkaas, olie, ei, wortels nodig voor deze mix. Erg makkelijk om te maken, want je hoeft enkel alle ingrediënten te mixen in een kom en kunt hem vervolgens afbakken.

Carrot cake

Zoals ik hierboven al schreef hoef je alleen alle ingrediënten voor de mix bij elkaar in een kom te doen, en vervolgens even te mixen. Vervolgens doe je het beslag in een bakvorm en bak je het geheel af op 200 graden tot het deeg ‘droog is’. Dit duurt volgens de verpakking zo’n 50minuten. Controleer wel tussen door steeds het deeg met een vork of sate prikker. Het kan namelijk ook veel sneller gaan dan die 50minuten. Als het deeg gaar is, moet de cake eerst afkoelen. Haal wel gelijk de bakvorm los zodat de cake er niet aan blijft plakken. Tijd om de creme te maken. Hiervoor doe je 250gram roomkaas met de inhoud van het zakje voor de creme in een schaaltje en mix je door elkaar.

carrot cake

Als de cake is afgekoeld kun je hem door midden snijden en hem gaan vullen met 3/4e van de creme. Het andere deel is voor bovenop de cake. Je kunt hem nu meteen aansnijden en eten, maar het allerlekkerste is als hij echt heel erg goed koud is. Dit krijg je door hem even een uurtje in de koelkast te laten staan. De creme krijgt dan nog meer smaak, waardoor de carrot cake echt heel erg lekker is. Het is niet zo zoet door de frisse roomkaas. Ik vond hem echt heel erg lekker, en wil binnenkort een eigen recept maken voor worteltaart met creme vulling.

Heb jij al wel eens carrot cake gehad, of gemaakt?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.