Canvas Holidays | Onze ervaring met Canvas Holidays

hoe je voor 200 euro een week op vakantie kunt

Op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk, maar hoe kies je nou voor een vakantieaanbieder? Er zijn er zoveel, met ieder misschien zijn eigen voordelen. Wij gingen naar Duitsland met Canvas holidays, we huurde via hun een stacaravan. Onze ervaring met Canvas Holidays, zouden we nog een keer via hun boeken?

Wij zijn al met zoveel verschillende aanbieders op vakantie geweest, dat ik wel een goede mening kan vormen over de voor of nadelen. Eerder gingen wij al via Vacansoleil, Rent-a-tent, Roompot en Landal. Hoe hebben wij Canvas Holidays ervaren, zouden wij er nog een keer boeken? Wat is bijvoorbeeld het verschil met andere aanbieders?

Canvas Holidays

Allereerst wil ik even een kleine disclaimer met jullie delen. Dit artikel is niet gesponsord, ik heb geen opdracht gekregen om hierover te schrijven. Wel wil ik mijn eerlijke mening delen over onze ervaring om jullie te kunnen inspireren en eventueel motiveren om hier ook over na te denken.

Over Canvas
Canvas Holidays bestaat al meer dan 50 jaar en begon ooit op 1 camping in Bretange. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een groot bedrijf die actief is op meer dan 300 campings in Europa. Het bedrijf doet er alles aan om te blijven ontwikkelen, zo heeft het echt bedden en een koelkast in de tenten. Maar ook hebben ze stacaravans voor meer luxe en comfort. Sinds 2009 zijn daar ook diverse houten Chalets bijgekomen. Ze zijn steeds op zoek naar manieren om het aanbod te verbeteren en denken altijd als de gast. Daardoor is het mogelijk om een vakantie aan te bieden die compleet zorgeloos is en waar je met veel plezier aan terug denkt.

Zelf heb ik Canvas Holidays mogen ervaren (op eigen kosten dus!) bij camping Landal Warsberg waar wij een stacaravan huurde. Het ging hier om de stacaravan Cosy voor 4/5 personen met 2 slaapkamers. Het huisje is van alle gemakken voorzien, zo heeft het een aparte wc, een prima badkamer met douchecabine. Een grote ‘master’ bedroom met 2 persoon bed en een 2e slaapkamer en 2 losse bedden en een stapelbed over dwars. Het is in de 2e slaapkamer dus mogelijk om met 2 volwassenen en 1 kind te slapen. Daarnaast heeft het een zitgedeelte met een aantal kastjes zodat je spulletjes kunt opbergen. Maar de eyecatcher in de ruimte is de keuken die simpel is maar prima. Het heeft een gasfornuis, grote koelkast en magnetron. Hierdoor hoef je alleen je kleding mee te nemen van verder heeft de accommodatie alles. Buiten is een grote veranda met tafel, deze is deels overdekt (waar de tafel staat).

Hoe wij de service en accommodatie hebben ervaren?


Het boeken op de website is erg makkelijk. Er staat duidelijk hoeveel de prijs is en welke opties je per camping hebt. Daarnaast kun je ook makkelijk zoeken op de kaart en hebben ze verschillende prijzen zodat het voor ieder budget te betalen is. Er staat bij het boeken bij hoeveel borg je zou moeten betalen op de camping voor de accommodatie, maar bij aankomst hoefde wij alleen de toeristenbelasting te betalen en geen borg (pluspunt!). Verder wordt er over het algemeen door het gastechtpaar engels gesproken (maar ze doen hun best om het zo makkelijk te vertellen allemaal, dus als je niet zo goed engels zou kunnen, komt het alsnog helemaal goed!). Het gastechtpaar was zeer gastvrij en bood om verschillende informatie over de omgeving aan en tips! Het huisje zag er prima uit en wij hebben hier echt genoten.

Nu we een standaard stacaravan hebben uitgeprobeerd, gaan wij in september (2020) naar een houten chalet van Canvas Holidays. Maar ze hebben bijvoorbeeld ook hele gave glamping mogelijkheden en tenten. Ik kom tijd te kort (en misschien ook geld, haha) om alles te gaan uitproberen. Het fijne van dit soort aanbieders is dat je redelijk betaalbaar op vakantie kunt en enkel je kleding mee hoeft te nemen.

Hoe ga jij normaal gesproken op vakantie? Ga je graag naar een camping of boek je en hotel?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.