Campingtafel – Plakken met plakplastic van Action (DIY)

campingtafel, plakplastic van action, diy

Onze campingtafel was na het eerste jaar kamperen met de vouwwagen al behoorlijk lelijk. Het blad zat onder de krassen en vlekken die we er niet meer vanaf kregen. Ik kwam op het idee om mijn campingtafel met plakplastic van Action te beplakken. Het eindresultaat is zo mooi dat ik het niet kon laten om er een artikel over te schrijven!

Je kent het vast wel als je gaat kamperen, je sleept een enorme lading spullen mee en onderweg beschadigd er meestal iets. Gelukkig is de campingtafel nog goed op de krassen en vlekken na. Ik besloot om er een nieuwe look van ta maken en de tafel te beplakken met plakplastic van Action. Voor mijn zelfgemaakte bed met bedlades had ik nog plakplastic over en dit leek mij heel erg mooi op de campingtafel. Dus het was redelijk weer en ik besloot om dit klusje gelijk maar eens aan te pakken.

Campingtafel – ervoor

Vorig jaar kocht ik bij Obelink in Winterswijk deze campingtafel voor bij de vouwwagen die ik ook had aangeschaft. Omdat ik een inklapbare tafel vele malen makkelijker vind dan een plastic tuin set was dit een ideale oplossing. Maar na onze eerste vakantie met deze tafel bleken er behoorlijk wat krassen op te zitten toen we thuis kwamen. Zonde om hem weg te doen want de tafel is verder nog goed!
campingtafel, plakplastic van action, diy
Hoe de tafel ervoor uit zag.
campingtafel, plakplastic van action, diy
Zoals je kan zien zitten er behoorlijk lelijke plekken op het blad van de tafel. Nu is deze tafel hittebestendig en waterbestendig dus ik wilde de proef op de som nemen en hem beplakken met plakplastic die ik mooi vond.

Campingtafel – erna (eindresultaat)

Na zo’n 15 minuten werk was de tafel weer als nieuw en zeg zelf, is het geen plaatje? De plakplastic heeft een patroon dus moest ik de banen om en om plakken. Iets meer werk dan als er geen patroon in zit, maar meer dan de moeite waard!
campingtafel, plakplastic van action, diy
campingtafel, plakplastic van action, diy
Nu ziet mijn campingtafel er weer als nieuw uit en is hij klaar om dit jaar weer mee te gaan kamperen. Dit jaar gaan we naar het noorden van het Zwarte woud en zal daar 10 dagen mogen schitteren in en om onze vouwwagen. Nu heb ik een unieke tafel, die eruit ziet als nieuw maar alweer aan zijn 2e jaar kamperen gaat beginnen!

Wat vind jij van het eindresultaat van deze campingtafel?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “Campingtafel – Plakken met plakplastic van Action (DIY)

    1. Dankjewel! Leuk om te horen. Ik ben ook zeker een persoon die dingen een 2e en 3e leven gunnen en geven. Soms als je iets een ander kleurtje hebt gegeven etc ziet het er weer zo leuk uit. Net zoals deze tafel, ziet eruit als nieuw en staat straks weer te shinen op de camping!

  1. Heb je de vorm eerst geknipt en toen geplakt, of eerst geplakt en toen op maat gesneden? Ik vind het er erg mooi uit zien en wil het ook gaan proberen. Ik ben niet erg handig en plak meestal dingen scheef en zo maar het is het proberen waard met zo n mooi resultaat als wat jij hebt. TOP!

    1. Bedankt voor de complimenten! Nee heb het niet eerst op vorm geknipt. Gewoon geplakt en daarna op maat gesneden. Al was dat voornamelijk bij de ronde randjes van de tafel. Echt de moeite waard hoor, ook als je niet zo handig bent kun je dit prima doen!!

  2. Thank you for the follow…The camping table looked much better always good to recycle if you can 🙂

Comments are closed.