Butterfly massage – Buikspieren zonder te trainen (deel 1)

butterfly massage

Je hebt het waarschijnlijk wel eens gezien op de televisie bij een tellsell reclame. Van die apparaatjes die je spieren een schokje geven en zonder enige inspanning, kilo’s kwijtraken. Ik nam de proef op de som en testte één van deze producten uit. De butterfly massage, zonder inspanning afvallen en strakke buikspieren krijgen.

De butterfly massage, je hebt het waarschijnlijk wel eens gezien op de televisie. Je hebt het in verschillende kleuren, vormen en technieken. Ik kocht op Bol.com de meest simpelste en testte dit een aantal weken voor jullie uit. Wat kan ik er nu over zeggen, en wat is het eigenlijk?

Buikspieren zonder te trainen – klinkt te mooi om waar te zijn!

Het gebruik van zo’n apparaatje is vrij simpel. Je plaatst een apparaatje op bijvoorbeeld je buikspieren, vervolgens stel je het apparaat in (je hebt 4 verschillende mogelijkheden met 6 verschillende sterktes), en gaat je ding doen. Ga fietsen, lopen, op bed liggen of achter de computer! Ga iets doen, maakt niet uit wat. Het apparaatje geeft ondertussen 12 minuten lang een soort schokjes af en als gevolg daarvan trekken je spieren samen. Zo claimen een heleboel reclames dat je zonder inspanning kunt afvallen en je spieren sterker en groter worden. Maar hoeveel effect dit zal hebben?
butterfly massage
Het heeft toch enig effect. Of je spieren aantrekt met impulsen vanuit de hersenen of uit een butterfly massage maakt natuurlijk vrij weinig uit. Maar de vraag is natuurlijk wel of het de spieren net zo hard kan aantrekken als dat jij tijdens het sporten doet. Het lijkt in mijn ogen wel verschil te hebben of je een sit-up doet of je spieren aantrekt met zo’n apparaat. Zelf kan ik door de fibromyalgie (veel pijnklachten) niet sporten. Ik zal dus nooit in een sportschool kunnen trainen, daar het continu aanspannen van bepaalde spieren gewoon erg pijnlijk is. En dan lijkt zo’n apparaatje toch wel een mooie oplossing. Niet dat ik af wil vallen, maar puur om mijn spieren soepel en bezig te houden. Je kunt je wel voorstellen dat als je ergens pijn hebt je dit niet gaat belasten/gebruiken.

Maar hoe werkt nu zoiets?

Ik heb je net al kort uitgelegd hoe zoiets werkt. Normaal gesproken als je gaat sporten sturen je hersenen signalen door naar de spieren om te bewegen. De spieren hebben brandstof nodig en nemen zo suikers, water etc op om te kunnen functioneren. Als je op dat moment niet eet (of ervoor of erna) gebruikt je lichaam de brandstoffen die het in het lichaam heeft zitten. Ieder mens heeft namelijk een standaard opslagplaats voor vetten, suiker, water en andere belangrijke stoffen die het lichaam nodig heeft om te functioneren. Je lichaam zal dus tijdens het sporten gebruik maken van cellen waar deze brandstoffen zijn opgeslagen. Pas als het lichaam niet voldoende heeft aan deze brandstoffen raakt het de vetcellen aan waar de opgeslagen glycogeen wordt omgezet tot glucose en zo weer bruikbaar is voor het lichaam. Een heel verhaal voor iets heel simpels als sporten. Nu kan ik mij heel goed voorstellen dat er mensen zijn die geen tijd, behoefte, geld of energie hebben om te gaan sporten. Dan klinkt een butterfly massage natuurlijk wel als geroepen!
butterfly massage
Volgende week het 2e deel van mijn ervaring met de butterfly massage apparaat. Eens zien wat voor resultaten het mij gebracht heeft (of niet!). En deel ik foto’s van voor ik hiermee begon en hoe ik na een maand uit zag met dit apparaat.

Vraag aan jou: Heb jij wel eens een soort butterfly massage apparaat geprobeerd? En zou je het willen uitproberen?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.