Bullet journal setup | Speciaal blog boek

blog boek

Het nieuwe jaar staat voor de deur en daarom is het tijd om de nieuwe bullet journal setup te maken. Iets waar ik lange tijd naar uit keek, want ik had zoveel inspiratie voor mijn algemene boek. Ik ga namelijk 2020 in met 2 soorten bullet journals, eentje prive en eentje voor mijn blog. Zo houd ik alles gescheiden en daardoor een stuk overzichtelijker. Ik laat je graag mijn blog boek zien, met allerlei leuke en nieuwe items. Ben je klaar voor de speciaal blog boek setup?

Ik begin zoals elk nieuw jaar in een nieuwe lege bullet journal. Voor de nieuwe planning gebruik ik een ‘My bullet journal’ van de Action (in A5 formaat) met 150 bladzijdes. Het boekje zelf is heeft 5 verschillende kleuren (zwart, wit, grijs, mint en rosé goud). Niet heel interessant want het gaat natuurlijk om de binnenkant. Hoe heb ik deze ingericht en welke items maakte ik voor de setup. Omdat ik in dit boek het hele jaar hetzelfde wil hebben (of in ieder geval de komende weken) heb ik gekozen om ook gelijk mijn januari setup te laten zien.

De setup van mijn bullet journal

Op de allereerste bladzijde maakte ik de tekst ‘This is my blog my story, my book i will no longer let anyone else write it’ en versierde de pagina met washi tape.

En dan begint het jaaroverzicht. Ook hier vind je weer washi tape en genoeg ruimte voor speciale dingen neer te zetten. Events, samenwerkingen en al dat soort dingen wil ik hierin gaan bijhouden.

Wat ik ook in mijn prive boek heb gemaakt, maar ook voor mijn blog wilde laten terug komen is de bucketlist pagina. Hierin wil ik 21 dingen voor 2021 gaan neerzetten en hopelijk ook afronden! De pagina versierde ik met een poster ‘It’s coffee o’clock’ en rose gouden washi tape. In deze bullet journal hoop ik dan voornamelijk de kleur rose goud terug te laten komen.

Dan een overzichtelijk inkomen overzicht. In plaats van heel uitgebreid elke maand mijn inkomen te gaan bijhouden wilde ik nu een extra overzicht waarbij ik in 1 oogopslag kan zien hoeveel ik die maand heb verdiend vergeleken met de maand ervoor. Deze pagina heb ik zo leeg mogelijk gelaten zodat ik genoeg ruimte heb om alle inkomsten bij te houden. (elke maand weer een verrassing!)

Setup 2020


Naast de elementen die ik hiervoor al beschreef heb ik nog een aantal handige pagina’s waar ik groei kan bijhouden. Bijvoorbeeld de ‘Social media’ pagina waarbij ik wil bijhouden hoeveel ik elke maand aan volgers heb bij alle actieve kanalen. Dit deed ik ook al in 2019 maar dan per maand achteraan de maandplanning, het leek mij nu vooral handig om in 1 oogopslag te kunnen zien of er die maand groei was of niet.
blog boek

En dan zijn we alweer aangekomen bij de planning voor Januari 2020. Ik wil het zo minimalistisch mogelijk houden in dit boek. Zo koos ik voor een kleine maandoverzicht, waarbij ik belangrijke dingen kan opschrijven en eventuele actie punten.

De weken zullen allemaal hetzelfde zijn, dus ik laat week 1 en week 2 aan jullie zien. Ik koos voor een klein vakje met to-do punten en een ruimte voor notities. Verder heb ik bij week 2 bijvoorbeeld alle dagen behalve de zaterdag op geschreven. Op die dag wil ik eigenlijk niet bezig zijn met mijn blog maar gewoon ‘weekend’ hebben. Ik was hem dus niet vergeten! Verder wil ik hierin vooral werken met de zilveren tint omdat deze rustig is en dit ook zorgt voor een duidelijk overzicht.

En dat is hem, mijn blog bullet journal voor 2020! Wat zou jij nog toevoegen in een bullet journal voor alleen je blog? Zijn er misschien dingen die je zou weg laten? Let me know!

Welke elementen laat je altijd terug komen in je bullet journal?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.