Bullet journal setup | Algemeen 2020

bullet journal setup 2020

Het nieuwe jaar staat voor de deur en daarom is het tijd om de nieuwe bullet journal setup te maken. Iets waar ik lange tijd naar uit keek, want ik had zoveel inspiratie voor mijn algemene boek. Ik ga namelijk 2020 in met 2 soorten bullet journals, eentje prive en eentje voor mijn blog. Zo houd ik alles gescheiden en daardoor een stuk overzichtelijker. Ik laat je graag mijn prive boek zien, met allerlei leuke en nieuwe items. Ben je klaar voor de algemeen 2020 bullet journal setup?

Ik begin zoals elk nieuw jaar in een nieuwe lege bullet journal. Voor de nieuwe planning gebruik ik een ‘My bullet journal’ van de Action (in A5 formaat) met 150 bladzijdes. Het boekje zelf is een mint kleur met bloemen. Niet heel interessant want het gaat natuurlijk om de binnenkant. Hoe heb ik deze ingericht en welke items maakte ik voor de setup (dus nog niet de maandplanning van Januari!).

De setup van mijn bullet journal

Op de allereerste bladzijde maakte ik de tekst ‘This is my life my story, my book i will no longer let anyone else write it’ en tekende daar een aantal bloemen omheen. De bladzijde daarna laat zien dat dit het boek voor 2020 is, ook weer met terugkerende bloemen in een dromenvanger.

En dan begint het jaaroverzicht. Ook hier gebruikte ik weer bloemen, alleen dit keer van washi tape. Zelf vind ik dit jaaroverzicht echt heel mooi geworden en heb ik ook ruimte om eventuele verjaardagen op te schrijven. Ideaal dus!
algemeen setup bullet journal setup 2020
jaaroverzicht 2020

Natuurlijk moet er ook weer een bucketlist pagina in komen, dit keer 21 dingen die ik voor 2021 wil doen. Ik heb nog geen 21 dingen opgeschreven maar dat komt vast nog wel. De pagina versierde ik met wat stickers en quotes.

Dan een overzichtelijk inkomen overzicht. In plaats van heel uitgebreid elke maand mijn inkomen te gaan bijhouden wilde ik nu een extra overzicht waarbij ik in 1 oogopslag kan zien hoeveel ik die maand heb verdiend vergeleken met de maand ervoor. Deze pagina liet ik de kleur goud overheersen en versierde ik de pagina met takken, bloemen en vogels.
bucketlist 2020
income 2020

Algemeen 2020 – setup


Naast de elementen die ik hiervoor al beschreef heb ik nog een aantal handige pagina’s waar ik groei kan bijhouden. Bijvoorbeeld de ‘Saving goals’ pagina waarbij ik wil bijhouden hoeveel ik al gespaard heb. Dit deed ik ook al in 2019 en het stimuleerde mij om nog meer te sparen, maar ook om goed na te denken over uitgaven.

Verder leek het mij ook tof om een ‘Movies to watch’ pagina te maken, welke films heb ik allemaal bekeken in 2020 bijvoorbeeld. Omdat ik meer series kijk dan films koos ik ervoor om maar 2 bladzijdes te gebruiken. Overigens kun je dit dus ook met series maken (maar dat deed ik nu niet). Wel hield ik een 2 tal bladzijdes vrij om deze te kunnen uitbreiden.
movies to watch

‘Places i want to travel to!’ heb ik hierna gemaakt, met op 2 bladzijdes ruimte om mijn ideetjes wat betreft reizen te kunnen opschrijven. Voor nu twijfel ik tussen Frankrijk, Italie, Kroatie en Polen dus eens zien waar we in 2020 op vakantie gaan!

Ik maakte ook nog een ‘Goals’ pagina waarbij ik voor elke categorie zo’n 3 punten wil gaan opschrijven wat ik wil bereiken in 2020. Een voorbeeld is bijvoorbeeld om elke dag 2 liter water te drinken, ik drink veel te weinig.
travel to GOALS 2020

En dat is mijn setup wat betreft mijn prive bullet journal. Binnenkort kun je de planning voor Januari 2020 verwachten waarbij ik iets nieuws heb uitgeprobeerd. Wat dit is en of ik het iets vind dat lees je dan natuurlijk.

Welke elementen laat je altijd terug komen in je bullet journal?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Bullet journal setup | Algemeen 2020

Comments are closed.