Broccoli soep – mega simpel en snel klaar

broccoli soep

Broccoli, is een groente wat ik erg lekker vind en graag eet. En wat kun je dan beter uitproberen als soep? Ik ben dol op soep, en deze 2 dingen lijkt de perfecte combinatie te zijn. Broccoli soep is heel makkelijk te maken en je hebt ook maar heel weinig ingredienten nodig.

Ik maak broccoli soep op de meest simpelste manier. De broccoli in roosjes snijden en in de pan leggen, de stronk snijd ik in kleinere stukjes zodat alles gelijk gaar wordt. De pan vullen met water, 2 bouillon blokjes erin, en koken maar.

Broccoli soep

broccoli soep
Na een ongeveer een half uurtje is alles gaar en kan je de pan van het vuur halen. Tijd om de staafmixer erbij te pakken en alles de gaan pureren. Je zult zien dat het water al snel de groene kleur krijgt. Als de soep glad is kun je hem eventueel nog op smaak brengen met wat creme fresh, of wat zout. Zelf vind ik de soep het lekkerste zonder al deze toevoegingen. Je kunt eindeloos varieren en er verschillende extra ingredieten bij doen. Denk bijvoorbeeld aan bieslook of een uitje die je eerst aan fruit.

Heb jij al eens broccoli soep gemaakt of gegeten?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.