Brief aan de 10 jaar oudere ik

Brief aan de 10 jaar oudere ik

Daar ben je dan! Eindelijk ben je de 30 gepasseerd, en ben je 34jaar oud. Wel 10 hele jaren ouder dan op het moment dat ik dit schrijf. Wat hoop ik, wat gun ik je, en wat moet je bereikt hebben. Een aantal kritische punten, waar je de 10 jaar druk mee bent. Een brief aan de 10 jaar oudere ik.

Lieve Carolien,
Op het moment dat ik dit schrijf ben ik (en jij dus) 24 jaar oud. Het was een zwaar jaar voor je want de ziekte van crohn werd bij je ontdekt. Pure toeval laten we maar zeggen. Ik hoop dus echt van harte dat jij als 10 jaar oudere ik kan zeggen dat het nog steeds onder controle is, en dat een operatie nog altijd niet nodig is. Want laten we wel zeggen, daar zitten we beide niet op te wachten!

Brief aan de 10 jaar oudere ik

Ik hoop dat je de studie waar je pas aan begonnen bent, hebt afgerond en misschien zelfs wel werkzaam bent als medisch secretaresse. Dat lijkt mij echt een beroep voor jou! Zeker als je 10 jaar ouder bent dan mij. Dan ben je al 30 geweest, en in mijn ogen dus echt oud en wijs genoeg. Misschien heb je zelfs nog wel een studie gedaan, want jou kennende kun je geen genoeg krijgen van leren. Heb je toevallig gekozen voor de zorg? Mensen helpen? En iets in de richting van biologie of laboratorium. Of droom je nog steeds van een baan als dokter/arts? Hoe vaak je toch ook die beroepskeuze testen maakte, altijd kwam er hetzelfde uit. Maar wat je dan ook doet, je maakte de juiste keuze. Dat wat jij op dat moment juist vond, en leuk vond!

Ook hoop ik stiekem dat je nog steeds lekker bezig bent met bloggen. Een groter bereik hebt opgebouwd dan ik. Want die 3500 bezoekers zijn allemaal schatten van mensen, en ik ben ook echt heel blij met ze, maar ja jij 10 jaar oudere ik. Jij wilt meer, en groter. En jij kunt dat ook! Jij bent alles behalve verlegen of terughoudend, je bent helemaal open gebloeid, en hebt je draai in het leven gevonden. En die vriend, heb je die nu eindelijk? De prins op het witte paard, misschien zelfs wel een klein carolientje. Ik gun je dat, weet je!

Lieve Carolien, die 34jaar is, wees trots op alles wat je hebt gedaan in je leven. Wees blij met de dingen je op dit moment bezit. Ga er voor, en weet dat je het kunt.

Liefs,
Carolien (24jaar)

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Brief aan de 10 jaar oudere ik

Comments are closed.