Boodschappen doen in Duitsland

Boodschappen doen in Duitsland

Wij doen als gezin regelmatig boodschappen in Duitsland. Sommige dingen zijn er flink goedkoper, en dat is toch wel fijn voor de portemonnee. Wat en waar wij precies voor boodschappen doen in Duitsland, dat vertel ik je graag in dit artikel. Misschien denk jij er hierna ook wel over om daar boodschappen te doen.

Wij gaan als gezin ongeveer eens per 3 maanden boodschappen doen in Duitsland. Hiervoor hebben we onze vaste winkels. Namelijk Kaufland en Lidl in Nordhorn, gezien wij daar redelijk dichtbij wonen. Het is voor ons ongeveer drie kwartier rijden ernaartoe, en wij zien het gelijk als een uitje voor die dag. Het artikel gaat dus om deze 2 specifieke winkels in Nordhorn waar wij naar toe gaan.

Kaufland

Bij kaufland halen wij best wel redelijk wat producten. Het is er een stuk voordeliger als in Nederland, en ze hebben ook meer apartere dingen in het assortiment. Bijvoorbeeld poolse worsten, kopitka, en andere lekkere poolse producten die wij hier in Nederland niet kunnen krijgen. Maar wij gaan niet alleen voor poolse producten, ook de typisch Duitse producten zijn wij dol op. Zo kopen wij daar bijvoorbeeld redelijk veel vlees. Tafelsauzen zijn daar tot wel 0,70cent per flesje goedkoper als hier in Nederland. Scheelt toch flink in de portemonnee, en ik vind ze persoonlijk ook veel smaakvoller. Cornflakes in alle soorten en maten, nemen wij niet altijd mee, maar kopen wij wel altijd daar als we het halen. Je hebt daar een groot pak voor 1,89 of 1,99, en is daarmee ook een stuk voordeliger. Ook kopen wij altijd onze kruidenmixen bij Kaufland. Denk aan chili con carne, gulash en pasta carbonara, spagetti of macaroni mix, er zit veel meer smaak aan, is met 0,25cent per zakje ook nog eens super goedkoop. Niet alleen dat, maar ook de augurken en rauwkost nemen wij daar altijd mee. Ze hebben er grote potten, en zijn niet zo zuur. Ook kopen wij daar dingen voor het bakken, zoals vanillesuiker, maanzaad, etc.

Lidl

Het eerste wat mij te binnen schiet bij de Lidl is dat wij daar altijd de kilo verpakkingen met paneermeel kopen. Gezien wij regelmatig zelf schnitzels maken, en daarvoor paneermeel gebruiken gaat er soms best veel doorheen. Maar ook flessen met limonade als, cola/sinas/sinas-cola zijn daar veel voordeliger gezien het in 1,5 tot 2 liter flessen zit. Handig als je een feestje hebt, want dan gaat er nog best veel doorheen. Verder halen wij niet veel bij lidl, soms halen mijn ouders daar ook sjag omdat het toch meer dan een euro per pakje scheelt.

Een kijkje nemen tussen de vele producten die Duitsland rijk is, is zeker een aanrader. Ik ben ook erg fan van hun BBQ eten, die erg goed gemarineerd is. Neem zelf eens een kijkje in een Duitse supermarkt, en ontdek nieuwe producten die jou lekker lijken.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Boodschappen doen in Duitsland

  1. Leuk artikel. Al jaren doe ik eens in de zoveel tijd boodschappen in Duitsland. Ik vind het net las jij een leuk uitje en zo kun je producten meenemen die ze in NL niet verkopen. Ik neem vooral kruidenmixen, toetjes, huidverzorgingsproducten, keuken/ toiletpapier en af en toe alcohol mee.

  2. Leuk om te lezen!! Hihi en inderdaad scheelt wel met hier! Ik ga volgende maand naar Duitsland dus ik ben benieuwd!

Comments are closed.