Boemboe Ajam smoor – Jumbo Kruidenpasta

Bamboe Ajam smoor

Het is elke week weer een puzzel om te verzinnen wat we willen eten. Bij de Jumbo hebben ze een vernieuwd assortiment met kruidenpasta’s en daarom besloot ik om deze Boemboe ajam smoor eens uit te gaan proberen. Nog nooit eerder gemaakt en erg benieuwd naar het eindresultaat ging ik enthousiast aan de slag.

Ik ben echt geen keukenprinses, maar vind koken en bakken wel heel erg leuk om te doen. En wat ik dan vooral leuk vind is om nieuwe gerechten uit te proberen. Zo ook deze Boemboe ajam smoor. Geen idee wat het precies was en of ik het wel lust, ging ik aan de slag. Op de verpakking staat duidelijk wat je moet doen en wat je nodig hebt. Zelf wilde ik geen rijst eten maar koos ik voor mie (je kunt elk soort mie hiervoor gebruiken, maar ik gebruikte de mie voor bami). Omdat je al eerder eens een gerecht kon lezen over een kruidenpasta van Jumbo was ik dan ook erg benieuwd of deze ook zo lekker zou zijn.

Het maken van Boemboe Ajam smoor

Bamboe Ajam smoor

Alleen de verpakking al is erg vrolijk en zoals je misschien weet ben ik een sucker voor leuke verpakkingen! Deze authentieke mild gekruide kruidenpasta voor kipgerechten kun je op heel veel verschillende manieren klaarmaken. Ik gebruikte dus mie en varkenslapjes en een pakket bami/nasi groenten.
Volgens de gebruiksaanwijzing ging ik aan de slag. Eerst kookte ik de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vervolgens sneed ik het vlees in blokjes en verhitte ik 2 eetlepels wok olie van het merk Reddy. Ik bakte hier het vlees in gaar en voegde vervolgens de groenten toe. Toen ook dit even had meegebakken, kon de kruidenpasta erdoorheen. Hierbij voegde ik 200ml water zoals beschreven stond op de verpakking. Even 10 tot 15 minuten laten sudderen en vervolgens opdienen. Een heel simpel maar vooral lekker gerecht, toch?

Hoe smaakte het en zou ik het nog eens klaar maken?

Bamboe Ajam smoor

Zelf vond ik het niet erg pittig en daarom is de 1 peper op de verpakking prima. Voor wie niet van heel erg pittig eten houdt of er niet tegen kan is dit dus een prima gerecht. De smaak is echt heel erg sterk, maar ik vind het niet vervelend of vies. Wat ik ook een goede tip vond wat op de verpakking stond is dat je er een komkommersalade bij kunt serveren. Dit probeerde ik natuurlijk ook uit, en maakt het geheel net even iets frisser. Je haalt hierdoor de laatste pittigheid uit het gerecht voor iedereen die dit niet lekker vind of niet tegen kan. Zelf vond ik dit wel erg prettig om erbij te serveren met dit gerecht, mocht je de saus te dun vinden kun je er alsnog iets maizena doorheen roeren tijdens het sudder proces. Hierdoor wordt de saus ook dikker als je er iets teveel water bij gevoegd hebt. Zelf kwam er bij mij vooral het sap van de komkommer vrij wat zich mengde met de kruidenpasta saus. Ik zou het zeker nog eens klaarmaken en dan eens met rijst en kip uitproberen!

Vraag aan jou: Kende jij dit gerecht? En maak jij wel eens gebruik van een kruidenpasta?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

5 thoughts on “Boemboe Ajam smoor – Jumbo Kruidenpasta

  1. Ziet er goed uit! Ik maak hier zelf eigenlijk nooit gebruik van, maar misschien wel een keer lekker om uit te proberen!

  2. Looks delicious !!
    Will try this out some day.

  3. Looks delicious !!
    Will try this out some day.

Comments are closed.