Body wrap om snel af te vallen?

body wrap

Body wrap, je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord. Ik testte uit of het echt werkt of dat het totale onzin is. Scheelt jou weer een hoop tijd en geld. Wat is body wrap en wat doet het precies, of beter gezegd wat doe te het niet!

Op internet en op de televisie zag ik het steeds vaker voorbij komen, body wrap. Ik had eerlijk gezegd niet echt een idee wat het precies was en wat het zou doen. Ik ging op onderzoek uit en besloot op een rustige dinsdag eens de proef op de som te nemen. Ik ging aan de slag en vertel je vandaag alles wat je moet weten bij een body wrap.

Body wrap – wat is het?

Bij een body wrap wikkel je probleemgebied in met transparante huishoudfolie. Een simpele folie uit je keukenla voldoet al bij een body wrap. Maar wat doet het, of beter gezegd wat zou het moeten doen? Men zegt dat je bij een body wrap zorgt dat er gifstoffen uit het lichaam wordt afgevoerd op de plaats waar je je huid inwikkelt met het folie. Je zou centimeters kunnen verliezen (op de plek waar je het hebt ingewikkeld), en zou de huid strakker maken en afvalstoffen verwijderen.
Wel een mooie bewering vond ik zelf en kon dan ook niet wachten om dit te gaan uitproberen. Deze afslankmethode zou uit Amerika komen en inmiddels redelijk populair zijn onder afvallers.body wrap

Hoe moet dat dan zo’n Body wrap?

Het belangrijkste eerst; meten is weten! Meet op een aantal plaatsen waar jij centimeters wilt verliezen. Ik neem als voorbeeld mijn buik en love handles. Noteer eerst je taille of navel, daarna je heupen en vervolgens ook nog even je borstomvang. Als je dit allemaal hebt opgeschreven kun je beginnen aan je body wrap.
Om je lichaam de kans te geven om de gifstoffen of afvalstoffen te verwijderen uit de cellen waar je de folie aanbrengt, is het belangrijk de poriën eerst te openen. Dit doe je door warmte aan te brengen, bijvoorbeeld door te douchen. Daarna smeer je je huid in met olie (bijvoorbeeld bio oil) en wikkel je het zo strak mogelijk in. Je dient daarna de wrap zo’n 90 minuten tot maximaal 8 uur te dragen. Dit kan zelf in de nacht als je slaapt. Het is wel de bedoeling dat de plek die je hebt ingewikkeld warm blijft (zodat het kan zweten), dit kun je bereiken door een warme deken bijvoorbeeld. Tijdens de wrap is het belangrijk dat je veel water drinkt zodat je lichaam de mogelijkheid heeft om de afvalstoffen af te voeren. Nadat je klaar bent met je body wrap smeer je de opgebleven olie in de huid zodat alles is ingetrokken. Dit herhaal je na 4 dagen weer, en zou dan nog meer effect hebben als de eerste keer.

body wrap

Ik testte zelf een body wrap!

Omdat ik dit nogal een makkelijk manier van afvallen vond en hier zelf helemaal niet in geloof probeerde ik het zelf uit. Ik testte het niet alleen, maar heb een 2e testpersoon gevonden die ook haar ervaring wil delen.
Allereerst noteerde ik de maten van mijn bovenarmen, bovenbenen, taille, heupen en borsten. Dit ga ik in dit artikel niet noteren omdat ik dat niet van belang vind. Ik vond ik ieder geval dat er wel een paar centimeter van mijn maten af mocht.
Omdat ik niet gelijk als een ingewikkeld poppetje wilde doorbrengen besloot ik om mijn buik uit te testen. De maten waren al genoteerd en kon dus de wrap beginnen. Voor mijn buik besloot ik de Balea cellulite gel-crème te gebruiken. Deze gel heeft bepaalde ingrediënten die snel in de huid intrekken en in je vetcellen gaan zitten en zullen verminderen. Dit leek mij een ideale combinatie. Het inwikkelen van mijn buik vond ik wel even een klus. Je moet echt proberen het huishoudfolie zo strak mogelijk aan te brengen. Eenmaal aangebracht voelt het erg prettig. Alsof je een korset draagt en absoluut erg comfortabel. Ik merkte al snel dat het water kouder aanvoelde en ik begon te zweten op de ingewikkelde plek. En toen kon ik mijn ding gaan doen. Ik ging achter mijn laptop zitten en heb zelfs wat huishoudelijke klusjes gedaan zonder beperkt te worden door de folie. Ondertussen heb ik zo’n 1,5 tot 2 liter water gedronken tijdens de wrap. Ik kreeg ook echt dorst, maar of dat echt door de wrap komt kan ik niet met zekerheid zeggen. Doordat ik meer dronk moest ik wel ongelofelijk vaak plassen. Houd daar dus zeker rekening mee.

body wrap

Body wrap – de resultaten na de 1e keer


Tijdens de body wrap, wanneer je helemaal ingewikkeld bent met het folie, voel je je even heel fijn. De strakke huid en geen love handles zijn dan even heel erg fijn. Ik besefte mij wel dat als ik het folie af zou halen het misschien niet meer zo eruit ziet als tijdens de wrap. Eerlijk gezegd ging ik dit ook uitproberen met de gedachte geen enkel resultaat te zien. De eerste 2 uur had ik het heel erg warm. Echter na een 3,5uur begon ik het echt heel erg koud te krijgen. Geen idee of dit iets met dit experiment te maken heeft, maar apart vond ik het wel. Ook had ik het idee dat als ik probeerde mij buik in te houden het folie wat los ging zitten en vervolgens aan mij bleef plakken, waardoor het leek alsof het strakker kwam te zitten. Maar niet vervelend, helemaal niet zelfs! Nadat het 4 uur om mijn buik had gezeten was ik er eigenlijk ook wel klaar mee, bij mijn taille zat het nu behoorlijk los en leek het in mijn ogen geen effect meer te hebben. Mijn huid was eigenlijk niet eens echt nat maar ook niet droog. Het voelde erg prettig. Ik pakte het meetlint er weer bij en om mijn taille en heupen was er 1 cm minder volgens mijn eerder gemeten resultaten. Omdat ik nu 4 dagen moet wachten tot de volgende body wrap weet ik nog niet hoe dit zal zijn. Op dit moment voelt mijn huid erg fijn aan, en ook wat strakker. In de komende dagen is het belangrijk dat ik minimaal 2 liter blijf drinken om er voor te zorgen dat mijn lichaam (wat voor soort stoffen dan ook) kan afvoeren. En nu moet ik eerst huishoudfolie gaan kopen in de winkel voor ik weer verder kan. Misschien dat ik bij de volgende wrap een update deel als jullie dat interessant vinden.

Vraag aan jou: Heb jij wel eens gehoord van body wrap? En zou jij zoiets uit proberen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “Body wrap om snel af te vallen?

  1. Ben is benieuwd na de tweede keer… ik heb het zelf nog nooit geprobeerd maar lijkt me wel leuk een keer te proberen. Maar he, wat heb je een platte buik meid! Je hebt die body wrap helemaal niet nodig

    1. Met de wrap heb ik inderdaad een mooie strakke buik, zonder het folie op dit moment echt niet hoor! Ik zal bij mijn 2e update de voor en na fotos delen!

Comments are closed.