Bloggen | Waarom ik bepaalde plugins gebruik?

eigen boek, eigen boek uitgeven

Als je een eigen website hebt, komt er een moment dat je plugins gaat gebruiken. Deze keer in mijn Bloggen serie; plugins! Plugins zijn makkelijk en scheelt je vaak een hoop gedoe. Waarom ik bepaalde plugins gebruik en welke allemaal!

Voor wie niet weet wat plugins zijn:

Plugins zijn kleine stukjes software die het makkelijk maken om een bepaalde handeling makkelijker maken. In wordpress zijn dit bijvoorbeeld een cookie melding, statistieken meten, advertenties op een bepaalde plaats laten weergeven en ga zo nog maar even door. Er zijn onwijs veel soorten plugins em je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een oplossing voor.

Bepaalde Plugins die ik gebruik

Advanced Ads
Deze plugin gebruik ik om mijn advertenties van Google Adsense op mijn website te tonen op plekken die ik zelf wil. Super handig want zo bepaal je zelf waar je je advertenties wilt laten zien.

Akismet Anti-Spam
Handig om je blog te beschermen tegen spam!

CommentLuv
Deze plugin zorgt ervoor dat bezoekers bij hun reactie de mogelijkheid hebben om hun laatst geschreven blogpost te laten zien in de reactie die ze op mijn blog achterlaten.

Edit flow
Een plugin waar ik niet meer zonder kan! Deze plugin heeft een kalender functie waar je in 1 oogopslag kunt zien op welke dag je nog een artikel moet maken. Daarbij kun je artikelen slepen naar een andere dag of concepten toevoegen.
eigen boek, eigen boek uitgeven

Google analytics dashboard for wp (gadwp)
Deze plugin zorgt ervoor dat mijn statistieken worden gemeten voor google analytics. Ik twijfel nog of ik google analytics wil houden of toch eraf gooi dus wie weet hoelang deze nog op mijn website blijft.

Jetpack
De plugin die ik gebruik voor wordpress statistieken, functies bij lezers, media, down time monitoring en meer.

NoFollowr
Deze plugin is zo makkelijk! Bij je voorbeeld van het artikel kan je linkjes die no follow moeten zijn aanklikken waarnaar ze no follow worden gemaakt. Gebruik hem al een tijdje maar vergeet het vaak na het maken van een artikel. Daarom probeer ik in ieder geval eens per maand de artikelen bij te werken.

PB SEO friendly images
Deze plugin geeft je de mogelijkheid om de fotos op je website te optimaliseren voor SEO. Door de ‘alt’ en ’title’ maak je de fotos meer vindbaar en zichtbaar.

Really simple Ssl
Een simpele plugin die de site ssl proof maakt zonder iets in te stellen.

wp super cache
Deze plugin zorgt ervoor dat de website iets sneller wordt/is.

Yoast seo premium
De premium plugin die ervoor zorgt dat mijn website beter vindbaar is/wordt. In plaats van 1 zoekwoord kan ik 5 zoekwoorden invullen.

Een redelijk beknopt artikel maar in mijn boek die ik aan het schrijven ben ga ik dieper in op alle plugins, functies, voor en nadelen. Wil je op de hoogte gehouden worden over mijn boek of andere artikelen over bloggen, volg dan mijn blog via email. Je ontvangt dan automatisch de nieuwste artikelen in je mailbox! Zo mis je nooit meer een artikel!

Welke plugins gebruik jij voor je blog?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Bloggen | Waarom ik bepaalde plugins gebruik?

  1. Yoast premium is een goede tip! Ik pak altijd de gratis versies maar misschien wel handig om eens te kijken hoe dat werkt. Ik vind Commentluv nog steeds heel leuk, zo zie je welke post iemand voor het laatst erop heeft gezet.

    1. Jaa klopt commentluv is ook gewoon heel leuk om nieuwe bloggers te leren kennen.
      Yoast premium is echt fijn, tot nu toe zeker geen spijt van! Mn oudere artikelen worden steeds beter en meer gevonden. Ipv 1 zoekterm heb je er 5 waar je mee gevonden kunt worden, scheelt toch wel!

Comments are closed.