Bloggen | van uitlaatklep naar passie

Het internet staat vol met blogs. Iedere blog is anders, want de personen die de blogs maken zijn anders. Elke blog is uniek, en daarom vandaag mijn verhaal over hoe mijn bloggen groeide van uitlaatklep naar passie. Hoe ervaar ik het bloggen en wat ik het allerleukste vind (en het allerstomst!).

Het fijne van een blog is wel dat je zelf bepaald wat je doet. Het kleine stukje internet dat helemaal van jou is voelt magisch. Als je net begint heb je vast grote doelen, althans ik had wel bepaalde doelen op een gegeven moment. Maar het begon allemaal net even iets anders als; laat ik eens een blog beginnen want ik wil bezoekers!

Uitlaatklep

In februari 2013 begon ik met bloggen. Ik had een nare periode en zat niet lekker in mijn vel. Ik was depressief en had ik nodig om ergens anders aan te denken. Eerst leek het mij goed om een forum te beginnen, mijn verhaal delen met anderen. Maar een forum, jeetje wat komt daar veel bij kijken! Nee al die achter de schermen rompslomp was niks voor mij. En toen kwam ik uit bij een blog. Ik maakte een gratis google blog (blogger) en ging DIY dingen delen. De momenten dat ik mij rot voelde ging ik knutselen. Hiervan besloot ik foto’s te maken en te delen op mijn toen nieuwe blog. Ik verwachte eigenlijk niets! Maar toen kwamen de bezoekers en dat veranderde mijn kijk op het bloggen.
bloggen

Passie

Ik begon niet alleen maar DIY blogs te schrijven, maar ook persoonlijke verhalen te delen en toen nog voornamelijk tags. Het voelde zo onwerkelijk dat er mensen naar mijn krabbels kwamen kijken. Een mooie layout was dus wel gewenst. Deze kon ik bij blogger niet vinden en besloot ik over te stappen naar wordpress. En dat is echt de beste stap die ik ooit heb kunnen maken! Het bloggen werd zo belangrijk voor mij dat ik elke minuut die ik vrij was wilde besteden aan het bloggen. Niet dat ik het moest maar juist omdat ik het zo leuk vond. Met mijn blogs wilde ik kijken wat bij mij pastte en misschien nog beter gezegd; wie ik was/ben!
Eindelijk was er iets dat ik leuk vond en waarin ik goed kon zijn op mijn eigen manier. Ik hoefde niet langer meer de beste te zijn voor mezelf, maar ik moest iets leuk vinden en daar goed in worden. Het werd mijn passie. In de tijd dat ik blog heb ik vele ups en downs gekend. Niet allemaal even leuk maar door het van mij af te schrijven en mijn verhaal te delen met de buitenwereld hoop ik dat ik ooit 1 iemand aanspreek die in dezelfde situatie zit als ik. Dat het leven niet alleen leuk is, maar dat het goed is zo. En dat je leert van alle stomme momenten die je meemaakt. Al is er 1 bezoeker op mijn blog die ik een goed gevoel kan geven, kan laten merken dat je met positiviteit zover komt!
Bloggen | Van uitlaatklep naar passie

Leukste en minst leuke aan bloggen


Het leuke is natuurlijk de reacties die je krijgt op een blog. Dat is toch een bevestiging dat iemand de moeite neemt om te reageren. Elke bezoeker is er 1 om trots op te zijn! Het schrijven is leuk, en het fotograferen. Het minst leuke? Mmh lastig! Het enige minder leuke wat ik kan bedenken is het bijhouden van je inkomsten en uitgaven van het bloggen. Maar ook dat hoort erbij als je eenmaal iets gaat verdienen met je blog. En dat is juist weer heel erg leuk! Dat iemand je blog waardevol genoeg vind om mee samen te werken. Toch wel een bevestiging dat je iets goed doet.

Bloggen is zoveel meer dan maar wat online plaatsen. Van bloggen kun je ook zoveel leren! En ik zou niet weten wat ik moet doen als er een dag komt dat ik niet meer kan bloggen. Ik houd er zoveel fijn, en wordt er zo blij van! Het is mijn uitlaatklep die naar een passie is gegroeid.

Heb jij ook een passie voor bloggen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Bloggen | van uitlaatklep naar passie

Comments are closed.