Bloggen | Meer dan alleen een hobby!

hoe ik leer

In de afgelopen jaren dat ik blog (dat ik volgende maand alweer 5 jaar!), heb ik heel veel geleerd, veel geprobeerd en vooral heel veel bedacht. Nu na bijna 5 jaar heb ik een redelijk goed beeld wat ik precies wil met mijn blog, waar mijn sterke punten liggen en waar mijn zwakke punten liggen. Het begon allemaal als een onschuldige hobby….

Eentje die in de loop der jaren onwijs is uitgegroeid, en meer is geworden dan alleen een hobby. Eigenlijk begon het ook niet als hobby. Het begon nog veel kleiner namelijk een uitlaatklep. Dit werd een hobby en inmiddels kan ik er een leuk zakcentje aan verdienen. Niet dat dat perse mijn insteek is, maar het is toch wel leuk om met iets waar je graag mee bezig bent en leuk vind om te doen, geld te verdienen. Het is zeker niet zo dat ik hierdoor geen andere baan nodig heb (zeer zeker niet!), maar een zakcentje dat zeker wel.

Meer dan een hobby

Alles is heel snel gaan lopen sinds ik mijn eigen domein kocht (op 29 september 2015, en het ging op 1 oktober 2015 online). Daarvoor had ik al volgers opgebouwd, want ik was immers al een tijdje bezig. Dit is echt een hele goede stap geweest, eerst klein beginnen en later overstappen op een eigen domein/hosting. Niet lang daarna kreeg ik ook steeds meer mailtjes van bedrijven of ik geïnteresseerd was in een samenwerkingen. In het begin waren dit eigenlijk alleen maar aangeboden producten in ruil voor een artikel. Maar sinds januari 2017 nemen de betaalde artikelen de overhand. Niet dat mijn blog vol staat met samenwerkingen zeer zeker niet, maar in het aanbod van samenwerkingen. Ik besloot in april 2017 een btw nummer aan te vragen (na lang overleg met de kvk!), en daarna ging het eigenlijk alleen maar beter. Ik kan nu oprecht zeggen dat het bloggen een uit de hand gelopen hobby is. Iets waar ik onwijs veel plezier en energie uit haalt. En elke euro die ik verdien stop ik weer terug in mijn blog. Zo investeer ik op een goede manier, door bijvoorbeeld hosting, domein, plugins, en tools voor boekhouden.
hoe ik leer

Dicht bij mezelf gebleven

Omdat ik een persoonlijke blog heb, moet ik wel dicht bij mezelf blijven. Mijn blog is een weerspiegeling van wie ik ben en wat ik leuk vind. Als ik ineens heel erg anders ga doen op mijn blog, dan zou ik alleen maar mezelf voor de gek houden. Mezelf anders voordoen dan wie ik ben, en dat is iets wat ik absoluut niet wil. Ik ben geen meisje-meisje, niet iemand die uren lang bezig is met makeup (vaak zelfs helemaal niet!). Dat zal je dan ook niet snel terug zien op mijn blog, wel kan ik onwijs genieten van bijvoorbeeld halloween artikelen maken. Hierbij vind ik vooral het opmaken heel erg leuk, en dat is iets wat je dan wel weer terug ziet. Ook ben ik iemand die zuinig is op spullen, niet snel dure producten aanschaft. Ik houd van budget shoppen, en ook dat zie je terug op mijn blog.

Elke maand wil ik een ander artikel schrijven in deze serie over bloggen. Nu schreef ik toevallig over hoe het bloggen bij mij langzaam er in gesluimerd is. Volgende maand wil ik schrijven over een ander onderwerp. Zijn er bepaalde onderwerpen waar jij meer vanaf wilt weten? Wil je dat ik mijn tips deel, welke tools ik gebruik of noem het maar op. Laat dan in de reacties hieronder weten wat jij wilt weten, en wie weet schrijf ik daar volgende maand over!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Bloggen | Meer dan alleen een hobby!

    1. Super bedankt! Jaa gaat echt super snel, en zoveel leuke dingen mogen mee maken door het bloggen de afgelopen jaren.

Comments are closed.