Bloggen | Handige tools die ik gebruik

bloggen

Hoogtijd om mijn blog serie weer eens op te pakken. Vorig jaar en dat jaar ervoor was ik zo goed bezig om tips te delen wat bloggen betreft. En nu ga ik het lekker weer doen. Elke maand probeer ik over een ander onderwerp wat met bloggen te maken heeft te schrijven. Dit keer deel ik handige tools die ik gebruik tijdens en voor het bloggen.

Nu mijn blog mooie vormen aan te gaat nemen, denk ik dat het goed is dat ik deze serie weer op pak. Ik wil graag anderen mijn tips delen, en mijn verhaal doen. Wat er bij mij bijvoorbeeld mis ging hoeft bij jou niet te gebeuren. Wel heb ik overal heel erg veel van geleerd, en daarom denk ik dat ik mijzelf zeker een echte blogger kan noemen. In februari 2013 ben ik begonnen met bloggen, al wilde ik het nog niet echt bloggen noemen. Ik deelde af en toe een DIY op mijn eigen blogger site. Lifebyme93 heette ik toen.

Kleine indruk over het bloggen

Echter na een tijdje kreeg ik de smaak te pakken en ging ik ook over andere dingen schrijven. Ik vond mijn layout niet mooi en besloot over te stappen op wordpress. De beste keuze die ik ooit heb kunnen maken. Volgers kwamen en mijn bezoekersaantallen waren niet langer een paar mensen. Toen ik op zo’n 500 bezoekers per maand zat besloot ik om een hosting en domein aan te schaffen. Daarna is alles eigenlijk heel snel gegaan. De bezoekers namen toe en al snel zat ik op 1000 unieke bezoekers per maand. Vorig jaar juli kreeg ik een gigantische piek en sinds dien gaat het erg goed.
Wat mijn statistieken precies zijn laat ik in een ander artikel nog wel eens zien. Waar jullie nu voor komen zijn natuurlijk de handige tools die ik gebruik.

Handige tools voor het bloggen

Allereerst natuurlijk mijn wordpress platform. Ik kan en wil echt niet meer zonder. Het werkt zo fijn, en je hebt heel veel mogelijkheden.
Enkele plugins die ik gebruik:
– Jetpack
– Commentluv
– Cookie notice
– Yoast SEO premium (Hier schrijf ik later een uitgebreid artikel over!)

Maar naast deze dingen gebruik ik ook nog meer dingen.
– Bullet journal voor mijn planning
– Documentenmap om alle papierwerk in te bewaren
– Notitieboek waar in staat welke producten ik nog moet reviewen
– Mijn laptop
– Mijn tablet voor het maken van concept artikelen
– De Canon EOS M10 voor foto’s
– Picasa voor het bewerken van foto’s (kleiner maken)

Dat zijn grofweg alle handige tools die ik gebruik voor mijn blog. Er zijn naast dit lijstje nog een aantal programma’s waar ik gebruik van maak. Deze programmas ben ik nog aan het uitproberen, en mocht ik het iets vinden dan zal ik hier binnenkort ook iets over schrijven in deze serie.

Van welke handige tools maak jij gebruik tijdens het bloggen? Kun je nog iets aanraden aan anderen?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Bloggen | Handige tools die ik gebruik

  1. Al die plugins die je gebruikt ken ik nog niet! Ben wel benieuwd wat ze allemaal inhouden. Ik gebruik enkel mijn laptop, telefoon (voor foto’s) en edit apps 🙂

Comments are closed.