Bloggen | De bloginspiratie tag

minimaliseren

Ik blog alweer ruim 6 jaar en mijn blog LiefsCarolien.nl geeft mij elke dag steeds meer energie, inspiratie en motivatie om door te blijven gaan. Het groeide uit van een uitlaatklep naar een passie voor alles wat er bij het bloggen komt kijken. Ben jij benieuwd waar ik mijn bloginspiratie vandaan haal, wat ik doe als ik even geen inspiratie heb en waar de beste ideeën ontstaan?

Bloginspiratie tag – deel 1

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writes-of bloggersblock aan?
Heel af en toe heb ik last van een writesblock zoals ze dat zo leuk noemen. Het komt gelukkig maar zelden voor en vaak een gebrek aan tijd waardoor ik niet weet waar ik moet beginnen met schrijven omdat ik zoveel ideeën heb.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Heel vervelend, zeker als ik zoveel inspiratie heb maar dus niet weet waar ik moet beginnen dan vind ik dat echt storend. Op dat soort moment sluit ik dan ook de computer af en ga wat anders doen. Vaak is dat bezig zijn met mijn bullet journal zodat ik echt even weg ben van het bloggen. Helpt enorm!

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Dat is eigenlijk heel afhankelijk van de omgeving. Ik heb op mijn kamer een gedeelte waar ik mijn bureau heb en dus altijd artikelen schrijf. Vaak zet ik ontspannende muziek op (op spotify bijvoorbeeld de to-do list lijst of de focus lijst) en dan ga ik echt als een speer door de artikelen heen. Ik zet dan bijvoorbeeld de mailbox uit zodat ik niet afgeleid wordt door binnenkomende mails.

Welke brainstormtechniek zorgt gegarandeerd voor bloginspiratie?
Heel eerlijk gezegd heb ik niet echt een brainstorm techniek die gegarandeerd door inspiratie zorgt. De inspiratie komt op zulke gekke moment dat ik er zelf geen touw aan vast kan knopen en eigenlijk ook nooit zonder onderwerpen zit om te schrijven. Mijn Word staat vol met onderwerpen die uitgewerkt kunnen worden tot een blog artikel. Vooral vakanties doen het goed om inspiratie op te wekken, geen idee maar iedere vakantie kom ik terug met een gigantische lijst met ideeën om uit te werken.
blogplanning oktober 2019

Bloginspiratie tag – deel 2

Helpt muziek je ook als je bloginspiratie zoekt?
Niet zozeer dat ik er inspiratie uit haal maar wel om mij gefocust te houden en mij in feite even af te sluiten van de rest van de wereld om mij helemaal te storten op het schrijven. Ik vind het heerlijk om te schrijven op een netflix film (bijvoorbeeld zo’n dieren serie) of op rustige muziek zoals ik hierboven al eens noemde.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Eigenlijk altijd op vakantie of als ik aan het werk ben. Ik heb dan ook altijd mijn mobiel op zak waar ik notities op kan bewaren zodat ik ze later kan uitwerken als ik daar wel de tijd voor heb. Zou zonde zijn om ze niet op te slaan want dan ben ik ze op een later tijdstip allang weer vergeten!

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Het liefste achter mijn bureau op mijn kamer maar ik trek er ook graag op uit naar buiten om foto’s te maken. Op mijn kamer heb ik alles bij de hand liggen wat ik nodig heb bij het bloggen. Mijn camera met fotografie hoekje waar ik alle foto’s maak van reviews. Mijn kast waar ik review producten in heb liggen, mijn bullet journal waar ik mijn to-do lijstjes in schrijf, eigenlijk alle benodigdheden.

Heb je ook een ware blogbijbel op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Nee het enige wat op mijn bureau ligt is een pennenbakje, notitieblaadjes en mijn bullet journal met eventueel een product waar ik een review over schrijf. Wel heb ik al redelijk wat verschillende blogboeken gelezen waaronder:
Wetboek voor bloggers
Blogboek
Blogbijbel
– Bloggen voor dummies
– Zakelijk bloggen
How blogs work
Beter bloggen
Bloggen doe je zo!

Ik was even vergeten hoe leuk ik het vind om tags in te vullen. Daarbij leren jullie mij weer een beetje kennen en zet het mij aan het denken waarom ik sommige dingen doe. Waar haal jij je dagelijkse inspiratie vandaan? Of je nu een blogger bent of niet, je hebt vast een inspiratiebron voor je dagelijks leven!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Bloggen | De bloginspiratie tag

Comments are closed.