Anders

Blogcrime; afl. 1

blogcrime
De eerste aflevering van Blogcrime, een samenwerking tussen meerdere bloggers. In het artikel van afgelopen zondag kon je al lezen hoe dit eruit gaat zien, en wat het inhoud. Maar vandaag starten wij allemaal met het eerste deel. Hier is mijn deel.
* Let op dit is fictie *

Afl. 1:
Jeetje waarom moet ik nou perse van mijn ouders naar dat stomme schoolfeest. Daar heb ik echt geen behoefte aan, ik ga veel liever bezig met de project van Bas. Bas is een vriend van me, hij heeft dezelfde interesse. Ik heb hem alleen nog nooit ontmoet. We praten vaak via Skype, maar hij heeft helaas geen webcam. Hij snapt ook precies waarom ik niet naar dat schoolfeest wil. Mijn ouders zijn goed opgeleide mensen. Mijn vader is directeur van de bank, en mijn moeder is dokter in het grote ziekenhuis hier in de hoofdstad. Ze zijn gelukkig ook maar weinig thuis. Beide waren ze enorm populair op de middelbare school. Maar ik ben totaal niet als zij, ik houd van computer stuff, en ben het liefst de hele dag bezig met het ontrafelen van rare internet codes. Goed laat ik maar eens kijken wat ik aan trek vanavond.

Carolien gaat voor de kast staan, en weet niet wat ze aan moet. Haar moeder wil graag dat ze in een jurk gaat, maar die heeft ze niet eens. De enige kledingstukken die ze heeft zijn zwart. Pik zwart, als in een zwarte skinny jeans, een zwart t-shirt en een zwarte hoodie. En daar ruim 20 kleding stukken van. Nee, van variatie of verschillen houdt ze niet. Ze wil het liefst zo min mogelijk opvallen op school, en daarbij helpen deze kledingstukken. Ze pakt een nieuwe skinny jeans van de stapel en een hoodie. Ze trekt ze aan, kamt haar rare vlug, en trekt haar zwarte sneakers aan. Ik pak mijn tas en doe daar mijn laptop in, zo dan hoef ik me niet te vervelen tot ik weer naar huis kan. En misschien gebeurt er nog wel iets leuks. Zo klaar ben ik. Ooh nee, nog 10 minuten tot het feest begint. Laat ik maar snel gaan voor ik straks ook nog in het middelpunt sta. Ik stap op mijn omafiest en fiets richting school.

* aangekomen bij het feest *

Ik gooi mijn fiets tegen het hek en loop als een speer maar binnen. Ooh gelukkig daar in de hoek is nog een plaatsje vrij. Ik ga snel zitten en kijk rond of ik bekende mensen zie. Nee, helaas niemand waarmee ik zou kunnen praten. Ik pak mijn laptop en start hem op. Jeetje wat een stomme muziek wordt hier gedraaid. Dit gaat nog een hele lange avond worden. Ik start het programma x op en ga kijken of ik nog leuke en opvallende details van dit feest kan opschrijven. Ik begin te schrijven. Wie zijn er allemaal? Ik zie Lisa, en Jessica, en in mijn ooghoek zie ik ook Jordy voorbij komen. Maar huh? Wat gebeurt daar?

Dit was aflevering 1 van mijn blogcrime serie. Benieuwd naar de andere stukjes, neem dan zeker een kijkje op de volgende blogs voor het andere deel!
JessicaLisaJordyMarleen

8 thoughts on “Blogcrime; afl. 1”

  1. Vind het nu al erg leuk! Het is een goed begin en leuk einde, nu ben ik juist benieuwd hoe het verder gaat. Hoevaak en wanneer plaatsen jullie delen van deze serie?

Comments are closed.