Bio oil voor de beschadigde huid!

bio oil

Bio-oil een product dat helpt bij littekens, pigmentvlekken, huidstriemen en de droge en verouderde huid. Bio-oil is bijzonder door de combinatie van plantenextracten en vitamines, waaronder de purcellin oil. Zij noemen dit niet voor niets een uniek ingrediënt, en ik vertel je dan ook graag waarom.

Bio-oil is een olie product wat je kunt gebruiken bij verschillende huid problemen. De speciale ingrediënten die in deze olie verwerkt zitten trekken diep in de huid, waardoor pigmentvlekken en/of littekens verminderd worden. Je hoort vaak dat zwangere vrouwen dit voor hun buik gebruiken zodat de striemen minimaal zijn. Zelf was ik wel heel erg benieuwd of dit ook werkt voor littekens en pigmentvlekken.

bio oil

Bio oil

De komende 3 maanden, want de verpakking zegt dat je dit zo lang minimaal moet gebruiken om resultaat te zien, ga ik dit product gebruiken en testen. Ik gebruik het voor mijn 2 pigmentvlekken (1 op mijn bovenarm, 1 op mijn rug), en huidstriemen rond mijn heupen door het te snel groeien vroeger. Beide zitten er dus al een hele lange tijd (de pigmentvlekken al sinds mijn geboorte), en ben dus erg benieuwd of het iets gaat doen met mijn huid. Elke dag 2 maal smeren gedurende 3 maanden, en dan zal ik hopelijk het resultaat met jullie kunnen delen.

De ingrediënten
Mijn eerste indruk viel gelijk op de gigantische ingrediënten lijst die op de verpakking staat. Het is nog langer dan de gebruiksaanwijzing en het aanbrengen bij elkaar. Zelf heb ik niet veel verstand van ingrediënten in producten dus het zij mij verder vrij weinig, wel vond ik het een grote lijst.

Een gespecialiseerd product

De speciale olie, namelijk de purcellin oil verdunt de dichtheid van de formulering waardoor het beter wordt geabsorbeerd door de huid. Te gebruiken bij de volgende ‘problemen’;
– Littekens, helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid.
– Huidstriemen, helpt ook bij het verminderen van de zichtbaarheid.
– Pigmentvlekken, helpt bij het verminderen van de vlekken en puistjes die door hormonale schommelingen, huid blekende middelen, of overmatige blootstelling aan zonlicht ontstaan.
– Verouderde huid, helpt de huid gladder en egaler te maken.
– Uitgedroogde huid, vult de huid aan, en beschermt tegen weersomstandigheden, veelvuldig wassen, en invloeden als verwarming en air conditioning.
Daarnaast kun je het ook gebruiken voor de dagelijkse huidverzorging. Het is gespecialiseerd in intensieve vochtverzorging, en is ideaal als badolie. Ook is het een kalmerende after sun behandeling.

Genoegen punten waar het voor gebruikt kan worden. Het kan dus voor het hele lichaam gebruikt worden, en is extra fijn voor mensen die niet tegen bepaalde stofjes kunnen. Dit product is ook nog eens hypoallergeen, en geschikt voor de gevoelige huid. Ik ga het de komende maanden testen, en hoop hier dan weer een artikel over te kunnen schrijven. Ik ben zelf heel erg benieuwd of het enig resultaat gaat laten zien, en hoe het mij bevalt om dit 3 maanden lang 2 maal per dag aan te moeten brengen.

Heb jij wel eens Bio oil gebruikt, en wat zijn jou ervaringen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Bio oil voor de beschadigde huid!

    1. Inderdaad een hele fijne olie! Ben nu aan het smeren, maar merk nog niet veel verschil. Wanneer zag jij verschil als ik mag vragen?

Comments are closed.