Bietensoep – Food Friday

bietensoep

Eerder deelde ik al dat ik dol ben op soep. Of het nu als ontbijt is, lunch, of avondeten, ik kan soep echt de hele dag door eten. De soep die ik vandaag deel is echt heerlijk, en mag je me s nachts voor wakker maken. Ik heb het over bietensoep. Benieuwd hoe je dit maakt?

Bietensoep


Bietensoep maken is echt heel simpel. Maar eigenlijk zijn dat alle recepten die ik deel op mijn blog. Geen grote kookkunsten, en voor iedereen haalbaar om te maken.

bietensoep
Wat heb je nodig?
– Bieten ong. 500 gram
– Soepgroenten
– Bouillon
– Eventueel Crème fresh of room

Je kan er voor kiezen om je eigen bouillon te maken (dat doe ik eigenlijk altijd zelf!). Wat je dan doet is, je zet een pan met water op het vuur met daarin een botje. Botjes kun je kopen bij elke supermarkt, en er zit vaak al een soeppakket bij. Je laat dit een tijdje koken tot je een mooi bouillon hebt. Ik zal hier binnenkort ook een artikel over maken. Als de bouillon klaar je, of je gebruikt kant en klare bouillon dan is het tijd om de bieten toe te voegen. En ook de soepgroenten mogen er nu bij.

Laat dit ook koken zodat het alle smaak en kleur af geeft. Ik voegde ook nog marjolein toe, maar als je dit niet in huis hebt is dat niet erg. Als de groentes zacht zijn (en de bieten ook), dan kan het vuur uit. Tijd om alles te gaan pureren. Schep de soep in een ruime kom, en doe daar naar smaak nog een lepel creme fresh bij. Mocht je daar niet van houden kun je het ook weglaten. En dan, smullen maar!

bietensoep
Eetsmakelijk!

Vraag; heb je wel eens bietensoep gegeten? 

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Bietensoep – Food Friday

Comments are closed.