Bezoek aan Pilsen (Tsjechië)

pilsen

Tijdens mijn vakantie afgelopen zomer bezocht ik de stad Pilsen. Dit was mijn eerste ervaring met Tsjechië. In dit artikel vertel ik je graag wat ik deed in Pilsen, wat ik er van vond en wat ik jou aanraad om te bezoeken. Leuk voor een dag bezoek of voor een stedentrip!

Tijdens mijn vakantie in Viechtach besloten we om de stad Pilsen te gaan bezoeken. Het was voor ons vanaf de camping 1,5 tot 2uur rijden. Dat was nog prima te doen met de prachtige omgeving die je onderweg ziet. De stad Pilsen kun je op meerdere manieren bereiken. Het makkelijkste is vanaf de snelweg, maar ook binnendoor is het prima te doen. Wij kwamen via de binnenwegen en verlieten de stad via de snelweg.

Wat te doen in Pilsen?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat ze in Tsjechië geen euro hebben. Je zult dus geld moeten wisselen, dit kun je bij elk willekeurig wisselkantoor doen en geeft nauwelijks verschil in hoeveelheid. Wij wisselde 50euro in en kregen daar 1288 kronen voor terug. Je voelt je dan wel even heel erg rijk. Op internet had ik van te voren al uitgezocht wat we precies konden gaan doen. Het werd in ieder geval het Historical Underground museum. Een ondergronds gangenstelsel waar je een rondleiding krijgt van ongeveer een kilometer lang. Je kunt de rondleiding volgen via een audiotour in je eigen taal, wat ik zelf echt heel prettig vond! Tijdens de rondleiding zie je wat er zich vroeger afspeelde in de gangen waar mensen leefde. Ook zie je verschillende voorwerpen, en waterbronnen. Het grote gemaal is misschien nog wel het meest indrukwekkende wat je ziet tijdens de tour, want die is echt heel erg groot.

Wat je verder nog kunt doen en zien in Pilsen?


– De grote synagoge (dit is namelijk de 2 na grootste synagoge ter wereld!)
– De Pilsner Urquell bierbrouwerij
– Gemeentehuis (bevindt zich op het grote plein, en is niet te missen door de bouwstijl)
– Brouwerijmuseum
– Sint Bartolomeuskathedraal
– Skoda museum (voor de auto liefhebbers)

Pilsen is een hele mooie oude stad, waar de gebouwen mij een beetje aan Krakau doen denken. Je kunt in 1 dag makkelijk alles zien en bezoeken, maar is ook erg leuk voor een stedentrip van een paar dagen. En vergeet niet om een echt pilsje te drinken, want hier is natuurlijk het pils ontstaan! Drink je geen alcohol, of mag je geen alcohol, dan zijn er ook genoeg andere dingen die je kunt doen in Tsjechië. Ze hebben namelijk ook heerlijke lekkernijen, en dat pilsje zal je echt niet missen.

Ben jij al eens een Pilsen geweest? Of ergens anders in Tsjechië?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Bezoek aan Pilsen (Tsjechië)

Comments are closed.