Bezienswaardigheden Krakau

Fotoreportage Krakau

Krakau is een prachtige stad. Dat heb je al kunnen zien in mijn plogs en fotoreportage van mijn stedentrip. Daarom heb ik voor jou een aantal bezienswaardigheden op een rij gezet, die zeker een bezoekje waard zijn. Overweeg jij naar Krakau te gaan, lees dan zeker even dit artikel van de bezienswaardigheden Krakau.

Bezienswaardigheden Krakau

Krakau is een hele grote stad, niet voor niets dat het de 2e hoofdstad van Polen wordt genoemd. Er is van alles te zien en te beleven in Krakau en omgeving. Een aantal van deze bezienswaardigheden heb ik voor jou op een rijtje gezet.
Wieliczka

 1. Rynek Glowny (het centrum, de oude stad)
  Lakenhal
 2. Rynek Kleparski (een markt)
 3. Auschwitz
 4. Wieliczka zoutmijn
  Wavel kasteel
  Fotoreportage Krakau
  Wavel kathedraal
  Mariakerk (op het grote plein)
  Barbakan
  Park rondom het centrum
  De draak bij kasteel Wavel
  Galeria Krakowski (een groot shoppingscentra)
  auschwitz
  Al deze bezienswaardigheden heb ik zelf ook bezocht, en zijn echt de moeite waard. Naast deze lijst zijn er nog veel meer dingen te zien in Krakau en omgeving. Hier hoop ik ook ooit nog eens naar toe te gaan, en er dan over te mogen schrijven. In Krakau is er ook een joodse wijk, waar vroeger tijdens de oorlog verschrikkelijke dingen zijn gebeurt. In die wijk is bijvoorbeeld nog een oude synagoge te zien, en zijn er verschillende museum gevestigd die hun verhaal vertellen.

  Wat vond ik van Krakau?

  Krakau is een prachtige stad, waar je veel oude gebouwen tegen komt. De lakenhal die onwijs groot is, bepaald een groot beeld van het grote plein. Aan beide kanten van dit gebouw zijn verschillende restaurants, kraampjes, en zelfs 2 verschillende kerken. Je kunt je makkelijk een halve dag zoet houden op dit grote plein. In de lakenhal zijn erg veel kraampjes gevestigd waar je de nodige souvenirs kunt kopen. In elke kerk kun je even binnen kijken, en daar valt je op dat er veel goud wordt gebruikt. Het zijn allemaal Rooms katholieke kerken. Als je iets verder dan het centrum van Krakau kijkt, is zeker de zoutmijn in Wieliczka en Auschwitz de moeite waard om een bezoekje te brengen.

  Vraag: Welke bezienswaardigheid vind jij interessant?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Bezienswaardigheden Krakau

Comments are closed.