Ben jij Shopverslaafd? Hier 5 tips voor jou!

shopverslaving, shop verslaafd, shoppen

Ben jij shopverslaafd en zou je eigenlijk graag geld besparen maar wil je toch nieuwe outfits en beautyproducten? Ik heb hier 5 tips voor jou om je shopverslaving aan te pakken. Want als ik het kan dan kan jij dat zeker!

5 tips om je shopverslaving aan te pakken (kleding gericht)

Tip 1: Shop online
Door online te shoppen kan je soms best wel wat geld besparen. Je kunt zo aanbiedingen en uitverkoop momenten af gaan. Zeker als je je maten per winkel weet (want ik heb helaas bij bijna alle winkels andere maten!) kan dit uiteindelijk ook redelijk wat geld besparen.

Tip 2: Maak een wishlist maar koop het niet!
Schrijf op welke items je heel graag zou willen hebben. Door alleen items te kopen op je wishlist laat je een heleboel items liggen die je anders wel zou kopen om het kopen. Geen onnodige aankopen meer maar alleen items die je echt wilt hebben en waar je oprecht blij van wordt. Dit bespaart uiteindelijk best wel veel geld!

Tip 3: Ruim je kledingkast op
Wist je dat zodra je je kledingkast op ruimt er achter komt dat je eigenlijk best wel veel hebt! Ik ruim regelmatig mijn kledingkast op en kom daardoor nooit kleding tegen waarvan ik niet wist dat ik het had. Maar door het op te ruimen en opnieuw in te delen pak ik wel weer vaker andere items uit mijn kast.

Tip 4: Maak nieuw combinaties met wat je hebt!
Nu je kledingkast is opgeruimd en je dus weet wat er allemaal in de kast ligt ga je combinaties maken. Wedden dat je een heleboel setjes kunt maken waarvan je eerst niet had gedacht ze in je kast te hebben? En zie je dat je eigenlijk best wel veel outfits bij elkaar hebt! Dus shoppen is echt niet nodig hoor.

Tip 5: Sale shoppen
Ik liet het al een beetje weten in de eerste tip maar sale shoppen oftewel winterkleding in de zomer shoppen en zomerkleding in de winter kan je veel geld besparen. Zo kocht ik een tijdje geleden (aan het einde van de herfst) bij Forever21 hele leuke items voor de komende zomer wat mij toch al gauw zo’n 80% van de prijs scheelde. Zo had ik een complete outfit voor amper 10 euro. Ook kocht ik in Januari bij de Zeeman een gave legging voor 3 euro en voor 1 euro een leuk T-shirt en zo heb ik een complete outfit voor 4euro!

En hoe zit dat met andere soorten shopverslavingen dan?


Voor elke soort koopdrang geldt, vraag jezelf eens af of je het echt nodig hebt. Make-up bijvoorbeeld, je kunt toch niet 6 oogschaduw paletten tegelijk gebruiken. Koop er 1 die je echt mooi vind en zodra die bijna op is koop je een nieuwe.

Ben jij koop gevoelig? En wat is jou tip voor anderen?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.