Baumwipfelpfad | Schwarzwald (Duitsland)

baumwipfelpfad schwarzwald

Ik heb een zwak voor het Zwarte Woud in Duitsland, de rust, omgeving en de mooie natuur. In het noorden van het Zwarte Woud in Bad Wildbad ligt een heel tof wandelpad genaamd Baumwipfelpfad oftewel boomtoppen pad. Voor zowel volwassenen als kinderen een heel leuk dagje weg met aan het einde een prachtig uitzicht!

Zodra ik naar Duitsland op vakantie ga kijk ik altijd even of er ergens in de buurt een leuk wandelpad ligt. Mijn voorkeur gaat echt uit naar deze belevenispaden daar je met een hele andere belevenis een wandeling maakt en aan het einde op het hoogste punt heel erg wordt verrast door de schoonheid van de natuur.

Baumwipfelpad Schwarzwald

Er zijn inmiddels al een heleboel van dit soort belevenispaden gebouwd de afgelopen jaren. Niet alleen in Duitsland maar ook in Tsjechië, Polen, Oostenrijk en Zwitserland hebben inmiddels één of meerdere van dit soort paden. Maar de meeste liggen wel in Duitsland.

Met een lengte van zo’n 1,250 meter en een hoogte van zo’n 20 meter boven de grond maak je een prachtige wandeling door de natuur van het Zwarte Woud. Tijdens je wandeling naar het hoogte punt zijn er verschillende informatie borden en activiteiten te doen. Dit alles gaat over de lokale natuur en dieren.
baumwipfelpfad schwarzwald
Boven aan de toren is het uitzicht echt prachtig en bij helder weer kun je onwijs ver kijken. Je kunt zelfs de terug weg met de glijbaan naar beneden (kost 2 euro) al ga ik liever voor een rondje terug lopen zodat ik nog even kan nagenieten van het prachtige gebied en de vergezichten!

Handige informatie


Adres:
Peter-Liebig-Weg 16 Sommerberg
75323 Bad Wildbad

Entreeprijzen: (prijzen 2019!)
– Volwassenen €10,-
– Kinderen onder 6 jaar zijn gratis
– Kinderen tussen 6 en 14 jaar €8,-
– Familie ticket voor 2 volwassenen en kinderen €21,-

Openingstijden:
– Januari tot maart van 9.30 tot 16.00 uur
– April van 9.30 tot 18.00 uur
– Mei tot september van 9.30 tot 19.00 uur
– Oktober van 9.30 tot 18.00 uur
– November en december van 9.30 tot 16.00 uur

Ik ben fan en zal ook alle andere paden op mijn bucketlist zetten. Inmiddels heb ik er 2 bewandeld en komen daar binnenkort nog 2 of 3 paden bij (afhankelijk van het weer tijdens de vakantie!).

Heb jij wel eens zo’n leuk wandelpad belopen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Baumwipfelpfad | Schwarzwald (Duitsland)

Comments are closed.