Baumwipfelpfad | Bavarian Forest (Duitsland)

korte tuinbroek coolcat

Ik heb een zwak voor Zuid Duitsland, de rust, omgeving en de mooie natuur. In Beieren bij de grens van Tsjechië in Neuschonau ligt een heel tof wandelpad genaamd Baumwipfelpfad oftewel boomtoppen pad. Voor zowel volwassenen als kinderen een heel leuk dagje weg met aan het einde een prachtig uitzicht!

Zodra ik naar Duitsland op vakantie ga kijk ik altijd even of er ergens in de buurt een leuk wandelpad ligt. Mijn voorkeur gaat echt uit naar deze belevenispaden daar je met een hele andere belevenis een wandeling maakt en aan het einde op het hoogste punt heel erg wordt verrast door de schoonheid van de natuur.

Baumwipfelpad Bavarian Forest

Er zijn inmiddels al een heleboel van dit soort belevenispaden gebouwd de afgelopen jaren. Niet alleen in Duitsland maar ook in Tsjechië, Polen, Oostenrijk en Zwitserland hebben inmiddels één of meerdere van dit soort paden. Maar de meeste liggen wel in Duitsland. Zo ook deze Baumwipfelpfad Bavarian Forest.
baumwipfelpfad bavarian forest

Met een lengte van zo’n 1,300 meter en een hoogte van zo’n 8 tot 25 meter boven de grond maak je een prachtige wandeling door de natuur van Beieren. Tijdens je wandeling naar het hoogte punt zijn er verschillende informatie borden en activiteiten te doen. Dit alles gaat over de lokale natuur en dieren. Met een beetje geluk en zonder al te veel herrie heb je het geluk om een aantal eekhoorntjes te zien in de bomen! Boven aan de toren is het uitzicht echt prachtig en bij helder weer kun je onwijs ver kijken. En dat alles kun je op de terug weg naar beneden nog even van genieten. (ondanks dat het een beetje bewolkt was die dag, kon je nog onwijs ver kijken!)

Na de uitgang vind je de Cafe Eisenmann waar je heerlijk gebak kunt eten en nog even kunt nagenieten van het mooie uitzicht. Ook leuk is het Hans Eisenmann Haus wat een huis op de kop is. Erg leuk om eens doorheen te lopen (betaald) al werd ik vooral heel erg misselijk en duizelig omdat je je hoofd behoorlijk voor de gek houd.

Handige informatie

Adres:
Bohmstrabe 43
94556 Neuschonau

Entreeprijzen: (prijzen 2019!)
– Volwassenen €9,50
– Kinderen onder 6 jaar zijn gratis
– Kinderen tussen 6 en 14 jaar €7,50
– Familie ticket voor 2 volwassenen en kinderen €22,50

Openingstijden:
– Januari tot maart van 9.30 tot 16.00 uur
– April van 9.30 tot 18.00 uur
– Mei tot september van 9.30 tot 19.00 uur
– Oktober van 9.30 tot 18.00 uur
– November en december van 9.30 tot 16.00 uur

Ik ben fan en zal ook alle andere paden op mijn bucketlist zetten. Inmiddels heb ik er 2 bewandeld en komen daar binnenkort nog 2 of 3 paden bij (afhankelijk van het weer tijdens de vakantie!).

Heb jij wel eens zo’n leuk wandelpad belopen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Baumwipfelpfad | Bavarian Forest (Duitsland)

  1. Dat is een leuke tip als men daar op holiday is of in de buurt is…..

    Een fijne dag 😉

Comments are closed.