Bastogne War Museum

Bastonge War Museum

Tijdens mijn vakantie bij de grens van Luxemburg, zijn we een dagje naar Bastogne geweest. Wat ik daar bezocht was zeer indrukwekkend, en dus de moeite waard om te delen op mijn blog. Ik vertel jullie dan ook vandaag met alle plezier meer over mijn bezoek aan het “Bastogne War Museum”.

Bastogne War Museum

Bastogne is een plaats in het zuiden van België. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is daar hevig gevochten door de Amerikanen. Vroeger heette Bastogne geen Bastogne maar Bastenaken. In het museum is voor jong en oud genoeg te ontdekken. En je bent er ruim 2 a 3 uur zeker aan kwijt. In het museum vind je 3 verschillende voorstellingen die je door de tijd heen lijden. Tijdens deze voorstellingen hebben 4 mensen de hoofdrol. De eerste voorstelling speelt zich af in een vergaderzaal waar iets wordt gepresenteerd. De tweede voorstelling speelt zich af in de bossen van Bastenaken (die zie je tevens hieronder op de foto). En de laatste voorstelling is in een café die hieronder ook op de foto staat. Het hele gebouw kun je op je eigen tempo bewandelen. Je krijgt een koptelefoon met de taal die jij verstaat (in mijn geval dus Nederlands) en loopt de route op je eigen tempo. Er is enorm veel te zien, waaronder geweren, tanks, kleding, nooduitrusting, en nog veel en veel meer.

Dit artikel zal verder vooral in het teken staan van een foto impressie. Heel erg veel plezier tussen het kijken van alle foto’s. Ik heb een selectie gemaakt tussen verschillende foto’s, want we hadden in het museum ruim 200 foto’s gemaakt. Hier komen ze!

Bastonge War Museum

Bastonge War Museum

Bastonge War Museum

Bastonge War Museum

Bastonge War Museum

Bastonge War Museum

Bastonge War Museum

Bastonge War Museum

Bastonge War Museum

Mijn mening

Voor het museum betaal je 14 euro per persoon (volwassenen) en 8 euro voor kinderen (tot 16 jaar). Ik vond het geld het meer dan waard. De manier waarop ze dit museum hebben gemaakt, is echt heel erg uitgedacht. Zelfs als je al heel veel weet over de oorlog, is hier nog genoeg nieuws te ontdekken. Het museum richt zich grotendeels op Bastinaken en omgeving, maar ook de rest van de wereld komt voldoende naar voren. Een goede afwisseling vond ik het. Echt de moeite waard om te bezoeken!

Vraag: Bezoek jij wel eens iets van de Tweede Wereldoorlog? En kende je het Bastogne War Museum al?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.