Bananen vijgen brood overgoten met chocola!

bananen vijgen brood overgoten met chocola

Een tijdje geleden deed ik mee aan de Insiders actie van UitPaulineskeuken en kreeg ik 4 nieuwe bakmixen van haar thuisgestuurd. Minder suiker maar wel veel lekkerder als je het mij vraagt. Het leek mij daarom wel leuk om mijn recepten met jullie te delen. Je zou het recept van de verpakking kunnen aanhouden of er deze lekkere Bananen vijgen brood overgoten met chocola mee kunnen maken!

Voor dit recept gebruikte ik de Banana bread mix van Leev (in samenwerking met Uit Paulines keuken). Voor de recept zelf heb je nodig: 3 eieren, 3 rijpe bananen, 60 gram dadels. Maar voor de bananen vijgen brood gaan we dat even anders doen. De dadels gaan we vervangen door gedroogde vijgen.

De benodigdheden

Voor het maken van de bananen vijgen brood overgoten met chocola heb je de volgende ingrediënten nodig.
Voor het beslag:
– 3 eieren (maat L)
– 3 rijpe bananen (ongeveer 375 gram)
– 60 gram gedroogde vijgen
Chocolade saus of gesmolten chocolade

Verder heb je ook nog nodig:
– Beslagkom
– Spatel of garde
– Staafmixer
bananen vijgen brood overgoten met chocola

Hoe maak je deze heerlijke bananen vijgen brood?

Voor dit recept kun je gewoon de verpakking van de Banana Bread van Leev volgen. Maar om het voor jullie ook nog duidelijker te maken hier het volledige recept zoals ik hem gemaakt heb.

Verwarm de oven voor op 175 graden (boven en onder warmte). Pureer de bananen en de vijgen glad met een staafmixer. Heb je geen staafmixer dan kun je ook met een vork de bananen prakken en de vijgen heel fijn snijden met een mes. Mix de eieren er doorheen. Voeg de bakmix toe en spatel dit door het beslag heen. Voeg eventueel de toppings toe en meng kort (je kunt ook stukjes chocolade of noten toevoegen, of blauwe bessen). Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 24 centimeter. Bak de bananen vijgen brood in 55 tot 60 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven. De bananenbrood is gaar als je er met een sateprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

Als de bananenbrood uit de oven komt laat je hem eerst even afkoelen waarnaar je de chocolade saus kunt maken. Ik maakte gebruik van een Dr. Oetker Choco glazuur die ik ongeveer 10 minuten in kokend water liet liggen. Vervolgens verdeel je de chocolade glazuur over de bovenkant van de bananen vijgen brood en laat je dit even hard worden.

Eetsmakelijk!

Heb jij de bakmixen van UitPaulinesKeuken al zien liggen bij de Albert Heijn?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Bananen vijgen brood overgoten met chocola!

Comments are closed.