Bami Goreng – Food Friday

bami goreng

Bami is iets waar ik niet zo fan van ben, totdat ik zelf bami ging maken. Dit beviel thuis en bij mij zo goed dat we het nu regelmatig op deze manier maken. Ik deel vandaag een recept voor Bami Goreng.

Ingrediënten voor Bami Goreng

500gr mie
Bami groenten
Zakje bami kruiden
Zakje sate saus
Satetjes
4eieren
Zoetzure saus
Bami Goreng

Bereidingswijze

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.Gebruik een grote wok om de groenten in te wokken. Daarbij gaan de kruiden, en laat het in zijn geheel gaar worden. Omdat ik altijd zelf mijn zoetzure saus maak en in vries, laat ik dit ontdooien in een pannetje. Ondertussen bak ik de eieren als roerei, en voeg dit bij de zoetzure saus als die ontdooit is. Ondertussen zijn de groenten en de mie ook klaar. Tijd om de mie bij de groenten te doen en dit in zijn geheel nog even te wokken. Zodra dit gemengd is en op laag vuur staat, is het tijd om de satetjes op te warmen en de satesaus te maken.

bami goreng

Nu alles klaar is, is het tijd om op te scheppen. Ik serveer dit altijd in een grote kom. Eerst doe ik de mie met groenten, en vervolgens doe ik de zoetzure saus met ei er bovenop, daarnaast een schepje satesaus, en daar bovenop de satetjes. Eetsmakelijk!

Vraag: Maak jij wel eens bami? En hoe maak jij dit klaar?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.